Герой АТО з Рівного посмертно стане почесним громадянином міста

Героєві АТО з Рівного, який на Сході України захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від російського агресора Олександру Андріяшеву посмертно присвоять звання «Почесний громадянин міста Рівного». Таке рішення затвердять депутати Рівненської міської ради на одному з найближчих сесійних засідань.

Цю відзнаку планують вручити рідним АТОвця під час урочистостей з нагоди Дня міста Рівного, яке відзначатимуть традиційно в останні вихідні серпня.

Нагадаємо, що Олександр Андріяшев був активним учасником Революції Гідності, на київському Євромайдані пробув 5 місяців. З Майдану добровольцем пішов в батальйон «Айдар», де був кулеметником «афганської» роти, мав позивний "Палач". В армії до цього не служив, тож бойовий досвід здобував на війні. На фронт потрапив 12 серпня 2014 року. Учасник боїв в районі Луганського аеропорту, а саме біля Хрящуватого та Новосвітлівки, де зазнав контузії. Після року служби демобілізувався, займався волонтерством, постійно їздив на фронт. Керівник рівненської міської організації "Спілка учасників бойових дій та АТО «УВО». Працював, 2016 року закінчив Національний університет водного господарства та природокористування за спеціальністю «Екологія».

Олександр трагічно загинув 19 серпня 2017 року під час відпочинку ветеранів «афганської» роти «Айдару» у гідропарку в Києві: він потонув, коли купався у Дніпрі. Похований в Рівному на Алеї Героїв на кладовищі «Нове» («Молодіжне»). У нього залишилася мати, інвалід ІІ групи, та молодший брат.

Читайте також