Голова Комітету ВРУ Ганна Гопко зустрілася зі студентами Рівненщини (ФОТО)

http://oblrada.rv.ua

16 квітня 2019 року Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко поспілкувалася зі студентами і викладачами Національного університету "Острозька академія", а також зустрілася з головою Рівненської обласної ради Олександром Данильчуком. 

В Острозькій академії Ганна Гопко зачитала та передала ректорові університету Ігорю Пасічнику вітальну адресу від Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з нагоди 25-річчя закладу. 

Сама ж зустріч відбулася в рамках Програми USAID РАДА, мета якої - сприяти становленню підзвітного, відповідального і демократичного представницького органу – Парламенту України. Одним із напрямків діяльності Програми у 2019-2020 роках є надання допомоги Верховній Раді України у створенні дослідницької служби за найкращими світовими стандартами.

Ганна Гопко відповіла на численні запитання від активних молодих людей, які стосувалися захисту довкілля та інформаційного простору нашої країни, формування зовнішньої політики та обистісного становлення.

Ганна Гопко закликала молодь постійно і наполегливо вчитися.

"За п'ять років у Комітеті, який я очолюю, стажування пройшли більше двохсот студентів. Я цим дуже пишаюся, адже молодь відчула, що таке парламентська дипломатія на практиці", - зауважила Голова Комітету у закордонних справах.

Під час зустрічі з головою обласної ради Олександром Данильчуком та керуючим справами виконавчого апарату ради – керівником секретаріату Богданом Сологубом обговорили питання доцільності внесення змін до Виборчого кодексу, продовження реформи децентралізації. Зокрема, Ганну Гопко цікавило, наскільки активно громади Рівненщини об’єднуються, і що гальмує ці процеси.

Також учасники зустрічі обмінялися думками щодо ситуації з видобутком бурштину на Рівненщині та обговорили перспективи законодавчого врегулювання цього питання.

По завершенню зустрічі з керівництвом обласної ради Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко взяла участь у програмі «Пряма мова» на ТРК «Ритм». 

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також