Голова Нацполіції Ігор Клименко взяв участь у Європейській Конвенції Керівників поліції-2022

Доносити світу правду про війну росії проти України – важливо. Необхідно показувати, на які жорстокі злочини йдуть люди, затуманені пропагандою та імперськими амбіціями.

Очільник Нацполіції Ігор Клименко взяв участь у Європейській Конвенції Керівників поліції-2022 і розповів іноземним колегам про роботу Національної поліції України в умовах війни.

Щодня українські поліцейські продовжують служити та захищати, фіксуючи воєнні злочини окупантів, затримуючи колаборантів та диверсантів, допомагаючи населенню на всій території України. Відмінно підготовлені бійці стали надійною опорою для військових на лінії фронту.

"Мав нагоду поспілкуватися з виконавчою директоркою Європолу пані Кетрін Де Болль та керівницею Департаменту поліції Нью-Йорку (США) Кічант Л. Сьюелл. Провів двосторонні зустрічі з керівниками поліцейських відомств Іспанії, Франції, Ірландії, Молдови, Великобританії, Польщі, Румунії, а також головуючої в Раді ЄС Чехії", - зазначає Клименко.

Під час зустрічей обговорювались питання захисту прав і свобод українських біженців, які нині перебувають на території країн Євросоюзу.

"Зосередили увагу і на спільних викликах, серед яких боротьба з транснаціональною організованою злочинністю і нелегальним обігом зброї, а також протидія дезінформації та поширенню російської пропаганди в іноземному інформаційному просторі. Щиро вдячний колегам за підтримку України! Ми високо цінуємо те, що європейські держави роблять для українських біженців. І співпраця з Європолом у напрямку документування воєнних злочинів росії є надзвичайно значущою для нас", - додав Ігор Клименко.

Читайте також