Головний архітектор Рівного розповів, як працюватиме над створенням «обличчя» міста

19 серпня міський голова Рівного Олександр Третяк представив громадськості нового начальника управління містобудування і архітектури Дмитра Котлярова. Відомий у місті урбаніст та за сумісництвом депутат міської ради відповідатиме за створення європейського обличчя міста та боротьбу з незаконними забудовами. Так охарактеризував майбутню діяльністю Дмитра Котлярова очільник міста.

Головний архітектор Рівного розповів, з чого планує почати свою діяльність на новій посаді.

– Найважливіше – почати проактивно місту діяти. Зарає є чітке розуміння, що раніше місто не виставляло ніякого глобального бачення свого розвитку. Є таке поняття, як містопланувальна політика. Одним із перших своїх завдань я бачу в тому, щоб почати її формувати, якимось чином комунікувати з громадою, формувати наше бачення розвитку міста простими, зрозумілими месседжами, – зазначив Дмитро Котляров.

У червні цього року у Рівному оголосили конкурс на заміщення посад головного архітектора, його заступника та керівника відділу. Однак, зі слів Олександра Третяка, ніхто не виявив бажання прийняти в ньому участь. Згодом організували повторний конкурс – тоді вже Дмитро Котляров подав свою кандидатуру.

З тезою, що Рівне немає архітектурного обличчя міста я не погоджуюсь. Воно є, але, можливо, воно невиразне. Бувають дівчата блондинки, а бувають брюнетки – так само і міста. Образ міста є сформований. Питання в тому, чи він в загальному влаштовує ті очікування, які є в людей, чи його треба формувати і видозмінювати, але це питання широкої дискусії. Після того як ми проговоримо основні моменти, визначимося з напрямками, зокрема, яке наше ставлення до житлової політики, до комерційних об’єктів, що ми будемо робити в загальному з транспортом, яке середовище ми хочемо бачити. Після того як закриються ці питання, обличчя міста сформується саме собою, – запевнив Дмитро Котляров.

У планах начальника управління містобудування та архітектури активно долучатися до процесу упорядкування рекламних вивісок, фасадів будівель, щоб Рівне ставало більш привабливим як для містян, так і для гостей обласного центру.

Читайте також