Головний санлікар України повідомив, для кого штам “Дельта” може виявитися смертельним

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Високий рівень смертності від коронавірусної інфекції, викликаної новим штамом, спостерігається серед нещепленого населення.

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що вакцинація від коронавірусної інфекції може врятувати життя. Як свідчить досвід різних країн світу, найвища летальність від хвороби, викликаної штамом “Дельта”, саме серед невакцинованого населення.

Про це в суботу, 7 серпня, Ігор Кузін розповів в інтерв’ю “Радіо Свобода”, передає ТСН.

За його словами, у світі спостерігається висока смертність при інфікуванні штамом коронавірусу "Дельта" серед тих, хто не вакцинувалася від COVID-19.

“Найчастіше високі рівні смертності при інфікуванні “Дельтою” спостерігалися саме серед нещепленого населення. У тих країнах, де переважна більшість населення була вакцинована, цифри смертності не відрізнялися від, наприклад, штаму "Альфа", - зазначив Кузін.

Головний санлікар нагадав, що штам "Дельта" більше заразний, у людини, яка інфікована ним, хвороба протікає важче, а ефективність дії вакцини знижується на 10 відсотків. Та в будь-якому разі вакцина захищає. 

Нагадаємо, раніше в МОЗ повідомили, що вакцинація проти коронавірусу є ключем до захисту від усіх штамів COVID-19, включно з індійською мутацією "Дельта". Для цього потрібен повний курс вакцинації, після якого починає формуватися імунітет до хвороби, який дозволить уникнути ускладнень і смерті

Читайте також