Голову сільради на Рівненщині підозрюють у хабарництві (ВІДЕО)

кадр з відео

За підозрою в отриманні хабара в розмірі 7 тисяч гривень викрили Івана Вітошка, голову Маломидської сільської ради Костопільського району, пише UA: Рівне

Як повідомив керівник відділу комунікації Нацполіції області Антон Крук, зафіксували цей випадок ще у п'ятницю. Підозру чоловіку поки не оголошували, триває досудове слідство. За інформацією Антона Крука, гроші сільський голова нібито вимагав в одного із місцевих підприємців. 

Сьогодні ми зустріли Івана Вітошка біля Управління захисту економіки в Рівненській області, слідчі якого проводить досудове розслідування за цим фактом. Спочатку Маломидський сільський голова пообіцяв прокоментувати ситуацію після візиту до слідчого. Однак після зустрічі з ним від коментарів відмовився. 

– За цим фактом відкрито кримінальне провадження ст. 368 ч.3 ККУ. Тобто отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає покарання від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскації майна та право обіймати посади на строк до трьох років, – прокоментував керівник відділу комунікації Нацполіції області Антон Крук.

Читайте також