Гощанській громаді повернули у власність землю зі ставом вартістю понад 10 млн грн

Фото ілюстративне

На Рівненщині одній із громад повернули у власність землю, яка була передана у оренду.

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Як зазначається, апеляційним господарським судом було задоволено апеляційну скаргу Рівненської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Рівненської РДА.

Таким чином було скасовано додаткову угоду про поновлення договору оренди землі та зобов’язано приватного підприємця повернути земельну ділянку водного фонду площею майже 13,5 га і вартістю у понад 10 млн грн на Гощанщині у власність громади.

Прокуратурою було встановлено, що підприємець отримав в оренду земельну ділянку з водним плесом. Після закінчення строку дії договору оренди він мав переважне право на продовження цього договору на новий строк. Проте, чоловік не надав додаткових документів, які, зокрема, стосуються визначення розміру орендної плати, а відтак втратив це переважне право оренди. При цьому, колишній орендар продовжував розпоряджатися вказаною ділянкою та ставком, а його власник – недоотримувати кошти від оренди водойми.

Суд першої інстанції став на бік підприємця. З метою захисту інтересів держави прокуратура звернулась до Північно-західного апеляційного господарського суду, який погодився із доводами прокурора та визнав, що додаткову угоду про поновлення договору оренди землі укладено з порушеннями. Тому земельна ділянка з водним плесом підлягає поверненню громаді.

Читайте також