Грабіжнику з Рівненщини відмовили в апеляції

фото ілюстративне

Прокуратура Рівненської області відстояла в апеляції  суворіше покарання грабіжнику

За результатами розгляду апеляційної скаргипрокуратури Рівненської області скасовановирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання 34-річному жителю м. Рівне за вчинення останнім грабежу, поєднаного із насильством (злочин, що передбачений ч.2 ст. 186 КК України).

Обвинувачений раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, проте після звільнення з місць позбавлення волі на шлях виправлення не став, натомість продовжив займатися протиправною діяльністю.  У суді прокурор-обвинувачдовів, що нетверезий чоловік улипні 2016 року вдворі багатоквартирного будинку в м.Рівне пограбував жінку, побивши її та відібравши золоті прикраси, сумочку та інші речі, що були при ній.

Судом першої інстанції чоловіка визнано винним у вчиненні тяжкого злочину, однак призначено покарання (із застосуванням ст. 69 КК України) нижче від найнижчої межі, передбаченої санкцією інкримінованої статті КК, а саме – 1 рік і 10 місяців позбавлення волі.

На дане рішення суду прокуратурою області подано апеляційну скаргу.

Врахувавши принципову позицію прокуратури,Рівненський апеляційний суд Рівненської області15.11.2018 скасував попереднє рішення суду в частині призначеного покарання та ухвалив нове, відповідно до якого грабіжниказасуджено до покарання в межах санкції статті КК у виді 4 років позбавлення волі.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також