Громаді Рівненщини повернули землю на понад 2 млн грн

фото ілюстративне

За втручання прокуратури повернуто громаді Гощанського району земельну ділянку вартістю понад 2,3 млн грн

Органи прокуратури Рівненської області продовжують реагувати заходами представницького характеру на порушення вимог законодавства та захищати землі від неправомірного посягання.

Зокрема, Здолбунівська місцева прокуратура пред’явила до суду позов про визнання недійсним договору оренди та повернення до комунальної власності земельної ділянки площею 2 га, що розташована у с. Франівка Гощанського району,  вартість якої становить понад 2,3 млн гривень.

Підставою для реагування та захисту інтересів держави і громади став установлений факт незаконної передачі у 2017 році органом місцевого самоврядування даної землі в користування товариству з обмеженою відповідальністю без розроблення та затвердження відповідної технічної документації та без визначення нормативної грошової оцінки землі, що є порушенням вимог Закону України «Про оренду землі».

Під час судового розгляду даного позову сторони погодилися із вимогами і доводами прокуратури та добровільно розірвали оспорюваний договір, а також товариство з обмеженою відповідальністю добровільно повернуло за актом здачі-приймання земельну ділянку в комунальну власність, у зв’язку з чим  провадження у справі закрито.

Таким чином за принципового реагування органів прокуратури Рівненської області повернуто громаді 2 га землі вартістю 2,3 млн гривень.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також