Гряде масове скорочення: на Рівненщині з держадміністрацій звільнять понад 500 працівників

Фото - ілюстративне

Днями Кабінет міністрів України затвердив граничну кількість чиновників у обласних та районних державних адміністраціях. Відповідний документ оприлюднив депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко.

Ще у червні уряд Володимира Гройсмана вирішив з 2020 року скоротити штати РДА на 50%. Втім, уряд Олексія Гончарука частково переглянув рішення попередників: оптимізація у регіонах відрізнятиметься - в одних скоротять більше працівників, в інших - менше.

Так, на Рівненщині вирішили скоротити менше посад – замість половини, яку пропонував Гройсман, звільнять третину працівників райдержадміністрацій у 16 районах області. Так, згідно з документом, з 1 січня 2020 року гранична чисельність працівників Рівненської ОДА становитиме 566 одиниць, з яких 104 - це працівники апарату, а гранична чисельність працівників РДА у Рівненській області складатиме 1229 одиниць, в тому числі апарату - 224.

Таким чином, поки скорочення оминуло працівників Рівненської ОДА, адже їхня кількість не зміниться. А от працівникам районних держадміністрацій Рівненщини вже можна починати хвилюватися, адже їхня кількість зменшиться аж на 504 одиниці - з нинішніх 1733 працівників стане 1229.

Кого саме скорочувати - вирішуватимуть безпосередньо на місцях. Втім, Уряд рекомендує ліквідувати в райдержадміністраціях кілька управлінь: агропромислового розвитку, економічного розвитку, взаємодії з громадськістю, туризму та охорони здоров’я. а також об’єднати управління ЖКГ, архітектури та інфраструктури, управління молоді, спорту та культури, а ще управління енергетики з управлінням екології.

- Скорочення в РДА будуть здійснювати їхні новопризначені голови або в.о. голів у встановленому законом порядку, - коментує заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко. – Рівненська ОДА лише видаватиме рамковий документ, де позначатиме загальну кількість працівників, яка має бути в райдержадміністрації. Наразі у всіх РДА Рівненщини працює 1733 особи. Першою постановою Кабміну пропонувалося звільнити 601 працівника. Натомість, на останній нараді під головуванням прем'єр-міністра була озвучена відкоригована для Рівненщини цифра. Оптимізація триватиме до повного виконання постанови Кабінету Міністрів. Працівники РДА будуть попереджені за два місяці до звільнення.

Нагадаємо, міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет раніше повідомляв, що в Україні скоротять штат районних державних адміністрацій (РДА) на 18449 позицій. 

Читайте також