Гуртівня іграшок у Рівному заплатить півтора мільйона гривень штрафу

фото ілюстративне

У Рівному гуртівня іграшки повинна сплатити понад 1,5 мільйона гривень штрафу за 14 нелегальних працівників, повідомляє Управління Держпраці у Рівненській області

Інспекційне відвідування суб’єкта господарювання, що проводить діяльність сфері роздрібної торгівлі іграми та іграшками в спеціалізованих магазинах, здійснили фахівці Управління Держпраці у Рівненській області. Інспектори встановили, що в порушення вимог частини 1 статті 21 КЗпП України, трудові договори не укладено з 14 працівниками. Роботодавець не оформив відповідний наказ чи розпорядження про прийняття на роботу осіб та не повідомив орган ДФС про прийняття працівників на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Керуючись статтею 259 Кодексу законів про працю України, статтею 53 Закону України „Про зайнятість населення”, частиною 3 ст 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, пунктом 8 Порядку накладенняштрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення та на підставі абзацу 2 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України було винесено постанову про накладення на суб'єкт господарювання штрафу у розмірі 1563660 (один мільйон п’ятсот шістдесят три тисячі шістсот шістдесят) гривень. (14 х 111690 грн за кожного не оформленого належно працівника).

Довідково. Згідно із специфікою роботи суб’єкта господарювання (роздрібна торгівля іграми та іграшками в спеціалізованих магазинах), це робота, яка повинна виконуватись штатними працівниками, яка носить постійний характер виконання з підпорядкуванням режиму роботи Товариства.

Читайте також