Густе варення з малини на зиму: корисний рецепт

Фото - відкриті джерела

Малинове варення — найсмачніші ліки від застуди. А ще цей смачний, ароматний десерт можна додавати в начинку пирогів та тортів. Рецепт простий та не витратний. Варення виходить густим та ароматним. Завдяки желейній консистенції воно буде хорошим супроводом для оладок або тостів, інформує ye.ua.

Інгредієнти:

  • 2 кг малини;
  • 2 кг цукор.

Вихід — 3 л.

Приготування:

Ягоди без плодоніжок помити в холодній воді, видалити сміття та листя, відкинути на сито та дати стекти воді.

Для варіння потрібно взяти або емальовану миску, або каструлю з нержавіючої сталі. Висипати всю малину й тільки половину цукру. Все переміщати й залишити на 2-3 години, щоб ягоди пустили сік і цукор трохи розчинився в ньому. На плиті, періодично помішуючи, довести малину до кипіння (я додала ще жменю йошти — для кислинки). Потім вимкнути вогонь і залишити охолоджуватися до кімнатної температури.

Каструлю повернути на плиту й знову довести варення до кипіння. Як тільки закипить, вимкнути вогонь і додати другу половину цукру, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, щоб він швидше розчинився (саме ця порція цукру додає желюючих властивостей варенню, робить його густішим).

Дати покипіти 10 хвилин і можна розливати в стерилізовані банки. Але краще ще на декілька годин залишити варення, щоб воно настоялося. Завдяки великій кількості цукру, воно не закисне при використанні будь-яких кришок.

 

Читайте також