Їхав із роботи у маршрутці без COVID-сертифікату: мешканця Рівненщини викликали в суд

До судів Рівненщини продовжують надходити справи, які стосуються порушення правил карантину. На місцевих мешканців складають адміністративні матеріли за те, що ходять по вулиці без документів, перебувають у громадських місцях без засобів індивідуального захисту, допускають на роботу працівників без повного курсу щеплень тощо.

Особливого ажіотажу набрали карантинні норми щодо пасажирських перевезень. До прикладу, на працівника Рівненської АЕС, який майже о 18-й годині їхав у маршрутці, склали протокол. Його «упіймали» у автобусі сполученням «Вараш-Володимирець» без документу, що затверджує негативний результат тесту на COVID-19, сертифікату вакцинації або іншого документу, що підтверджує, протипоказання відносно вакцинації. Цим, за переконанням правоохоронних органів, чим порушив вимоги Постанови КМУ № 1236 із змінами від 25 жовтня 2021 року.

Сам же чоловік на судове засідання з’явився, але свою вину не визнав. Він пояснив, що того дня їхав з роботи, а через два дні у нього був запис на щеплення. На момент розгляду справи він вже мав сертифікат про вакцинацію.

Суд не став призначати чоловікові штраф за порушення правил карантину, а закрив у зв`язку із відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Читайте також