Імбирний пряник випускниці-кондитера прикрасить музей навчального закладу

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти відбувся кваліфікаційний іспит кондитерів. Присутніх дивували тістечками, тортами, випічкою, десертами та пряниками. На іспиті були присутні: державна кваліфікаційна комісія, представники роботодавців, колишні слухачі, а нині успішні робітники і підприємці.

Колишня безробітна рівнянка Алла Багінська, направлена на навчання у Рівненський центр ПТО ДСЗ, впевнено йшла до своєї мети. Жінка має хист художника, отож - чудову уяву та відчуття гармонії. За попереднім досвідом роботи – економіст, фінансист. Чуйна мама, яка вміє створити свято в родині. Вміння і любов до випікання дозволяють брати активну участь у марафонах здорового харчування. Відтепер пані Алла – кваліфікований кондитер.  Її кваліфікаційна робота – Імбирний пряник у вигляді чудового гірського пейзажу та сувенірні прянички – копії! Роботу виконувала впродовж 3 днів. Натхненного професійного робітника вже запросила на роботу Кейтерингова компанія «Базилік». Свій перший професійний досвід на Масляну на новому місці кондитер описує так: «Сьогодні проводимо безкоштовну дегустацію в Екваторі на честь свята Масляної, роздали вже 300 млинців, 400 булочок і 100 літрів напоїв!».

Майстер виробничого навчання Світлана Рибачок щиро дякує своїм слухам за любов до професії, високу організованість, справжню відповідальність та велике прагнення досягти у професії особливих вершин. «Вся група достойна відзнаки та найкращих місць роботи! Наша сучасна навчальна база сприяє відмінній підготовці майстрів, дозволяє вчитися працювати в умовах сучасного кондитерського цеху, вивчати різноманітні технологічні процеси». За словами майстра, неабияк постаралися та презентували свої кваліфікаційні роботи рівнянки  Юлія Самуйленко – Мусове обліпихове иістечко, Юлія Хажанець – пісочна тарталетка Фереро «Фантазія», Вікторія Главук (направлена Костопільською РФ РОЦЗ) – Мусове шоколадне тістечко із настрієвою трояндою. «Варто відмітити, що ця робота – надзвичайно кропітка і непроста та передбачає не один технологічний процес», - коментує Світлана Рибачок. А слухачка із Здолбунівщини Антоніна Середа презентувала присутнім Солоне закусочне тістечко, оздоблене помідором, чим приємно порадувала роботодавців та продемонструвала свою універсальність. Тетяна Богдан із Сарненщини виготовила улюблені десерти – круасани, які  високо оцінила кваліфікаційна комісія.

Колишня слухачка, а нині визнаний кондитер Людмила Степанець («Оптіма Рейкарц») завітала на атестацію, адже співпрацює із навчальним закладом та є наставником майбутніх кондитерів під час виробничої практики.

Додамо, що у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Кондитер» навчаються 6,3 місяця. Сучасні навчальні приміщення розташовані на базі навчально-виробничого комплексу у Рівному на вул.. І.Підкови,17А. Останній випуск неабияк порадував оригінальними, якісними та цікавими виробами. Із завершенням навчання та надзвичайними успіхами нових кондитерів привітала заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко. Вона впевнена, що саме такі майстри повинні працювати в кращих кондитерських України! Свідоцтва державного зразка, високі професійні знання, віра у власні сили та наполегливість дозволять випускникам віднайти справжніх поціновувачів і отримати достойну роботу.

Читайте також