Іменем відомого автогонщика назвуть одну з нових вулиць Рівного

65 років могло би виповнитись легендарному автогонщику, 16-ти разовому чемпіону України у шести дисциплінах автоспорту Сергію Пелешку, який раптово пішов з життя у 2020-му році. 10 березня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка, присвячена пам’яті видатного спортсмена з Рівного. Працівники музею разом з братом Сергія Миколою Пелешком представили широкому загалу цінні, тепер уже музейні експонати: нагороди та Кубки, спортивне спорядження гонщика, цікаві біографічні світлини. Окрім того, на подвір’ї музею вишикувались автомобілі, які принесли славу Сергію Пелешку.

«Сергій завжди був оптимістом та мав великі і амбітні плани щодо розвитку автомотоспорту на Рівненщині. Шкода, що не встиг втілити все в життя. Тепер цим займаємось ми, його послідовники. Виставка – один із запланованих заходів, які ми разом з Автомобільною федерацією України вирішили представити широкому загалу», - розповів Микола Пелешок.

Попри воєнний стан, на виставку до Рівного завітали справжні зірки автомотоспорту: Сергій Малик, Олександр Залюк старший, Леонід Косянчук, Олександр Кабаник, Сергій Трутнєв, Віталій Лисак та інші. Приємно було бачити серед присутніх і майбутнє рівненського спідвею  -  вихованців спортивно-технічного клубу «MARCHENKO speedway racing».

Візитною карткою спортивного Рівного - саме так у своїй промові назвала родину Пелешків депутатка Рівнеради Катерина Марчук.

«Вся їхня родина є свідомими, патріотичними і талановитими людьми. Зокрема, брат Сергія Григоровича Микола Пелешок став одним із ініціаторів відкриття сьогоднішньої виставки і є багаторічним очільником «Рівненського автомобільного клубу», а Павло Пелешок – ветеран АТО, відомий режисер. За збігом обставин саме в цей день вийшла у широкий кінопрокат його документальна стрічка «Життя на межі», присвячена російсько-українській війні. Маємо пишатися цією родиною та всіляко підтримувати у Рівному», - вважає депутатка.

Втім, не лише на словах, а й конкретними діями на рівні міської влади заплановано вшанувати ім’я легенди автоспорту. За повідомленням секретаря Рівнеради, голови комісії з перейменування вулиць та  міських об’єктів Віктора Шакирзяна, під час нещодавнього прийому громадян він отримав лист-звернення від Автомобільної федерації України з клопотанням назвати одну з нових вулиць Рівного іменем Сергія Пелешка.

«Сергій Пелешок був легендою рівненського спідвею, а потім автоспідвею. Він був президентом автомобільного клубу «Mir», який в свою чергу організував багато престижних змагань. Помер Сергій Пелешок 21 квітня 2020 року від хвороби. Це стала несподівана звістка для рівнян. Відомому автогонщику тоді було 65 років. Хочу зазначити, що уже на найближчому засіданні комісії з найменування міських об’єктів буде розглянуто питання про те, аби у майбутньому одна з вулиць Рівного носила ім’я цього видатного спортсмена», - зазначає Віктор Шакирзян.

Виставка пам’яті Сергія Пелешка в Рівненському обласному краєзнавчому музеї  діятиме впродовж місяця. Усі бажаючі матимуть змогу ознайомитись з історією його спортивної  кар’єри на другому поверсі музею.

Читайте також