Імплантація зуба за один візит: правда чи вигадка?

Треба знати, що імплантація зуба в Києві – важлива процедура у багатьох випадках. Варто знати, що, коли немає одно зубу, гарантовано будуть проблеми. Вони можуть проявлятися у зміщенні сусідніх зубів або тих, що стоять навпроти. Також можливі проблеми з яснами, витонченням кісткової тканини, розвитком різних хвороб. 

Імплантація – це маніпуляція, яка направлена на те, щоб вживити штучний корінь зубу для відновлення відсутньої частини. Плюс у тому, що не травмуються сусідні зуби. Також виконується така процедура швидко, все заживає без проблем.

Види імплантації

Є декілька видів імплантації. К основним відносять наступні:

  1. Одномоментна. Вона виконується одразу ж після видалення зубу. Може бути доповнена підсадкою кісної тканини. Також буває одномоментна з моментальним навантаженням, а під останнім розуміють встановлення коронки або протезу.

  2. Одноетапна. Таке хірургічне втручання робиться за один раз. Саме цю процедуру мають на увазі, коли говорять «зуби за 1 день».

  3. Класична, або двоетапна. Така імплантація вважається стандартною. Спочатку встановлюють імплантат, далі – абатмент, а вже потім – коронку.

    Тепер можна зробити висновок, можливо встановити імплантат за 1 день або ні. Відповідь – так, це можливо.

    Умови встановлення імплантата за 1 день

    Щоб можна було провести моментальну імплантацію з навантаженням, а саме, щоб була встановлена за 1 раз коронка на імплант, треба дочекатися гарних умов. К основним з них відносяться:

  • стан кістки;

  • правильність прикусу;

  • динаміка сусідніх зубів та деякі інші. 

Виключно спеціаліст може вирішити, можливо виконання моментальної імплантації у кожного конкретному випадку чи ні. Для цього потрібно записатися на обстеження.

Особливості моментальної імплантації

Одномоментна імплантація назначається у тих випадках, коли потрібно мінімізувати кількість інвазивних процедур. Для цього імплантат вживляється у лунку одразу після того, як буде видален зуб.

Важливо пам’ятати, що вислів «імплантат за 1 день» не каже про те, що немає ніякої підготовки. К останній можливо віднести аналіз стану кістки, комп’ютерну томографію, обстеження загального здоров’я пародонта. 

Як проводиться процедура?

Моментальна імплантація проводиться при відсутності протипоказань. К останнім відносять проблеми з роботою серця або сосудів, бруксизм, тощо.

Виключно спеціаліст може вирішити, можливо виконання моментальної імплантації у кожного конкретному випадку чи ні. Для цього потрібно записатися на обстеження.

Сама процедура має такі етапи:

  1. комп’ютерна томографія;

  2. аналіз стану кістки;

  3. обстеження здоров’я пародонта;

  4. підготовка до операції;

  5. видалення рідного зуба;

  6. вставлення імплантата розбірного або нерозбірного типу;

  7. встановлення формувателя кістки;

  8. моментальне навантаження на імплантат (виконується опционально).

Важливо! Виконання моментальної імплантації через 1-2 тижня після видалення зубу неможливо. Тоді вже потрібна одноетапна або двоетапна процедура.

Стоматологи Києва клініки D. Ante допоможуть вирішити, можливо виконання одномоментної імплантації або ні. Тож записуйтеся на обстеження та консультацію для отримання відповіді на своє питання.

Читайте також