Інфаркти у рівнян лікуватимуть безкоштовно

Фото - kultrest

Сьогодні начальник управління охорони здоров’я Рівного Віктор Іськів розповів про те, що жителі міста невдовзі матимуть змогу отримати безкоштовне лікування інфарктів:

«За ініціативи голови медичної комісії, з погодженням міського голови, у нас в Рівному всі хворі із інфарктом  будуть безкоштовно проліковані. Мова йде про операції стентування та коронарографії, буде все повністю в Рівному безкоштовно. Існує державна програма, частина хворих забезпечується стентами та наборами для коронарографії, інші пацієнти змушені за власний кошт це все купувати. Це, як мінімум, тисяч 30 гривень потрібно. Тому було прийнято рішення і виділені кошти для того, аби в Рівному це все було безкоштовно».

За розрахунками управління охорони здоров’я Рівного, потрібно не менше 5 млн гривень. Це все включено в Програміу «Здоров’я рівнян». На сьогоднішній день там вже передбачено 2,8 млн гривень. Безкоштовно лікувати інфаркти жителям Рівного розпочнуть через деякий час, опісля того, як проведуть усі потрібні закупівлі.

Читайте також