Інфекції не виявили і потерпілих не знайшли: Fly Kids у Рівному поставили під сумнів результати перевірки Держпродспоживслужби щодо отруєння

Вчора, 10 лютого, Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області оприлюднило результати перевірок двох закладів Рівного - ресторану "Адалін" та сімейно-розважального комплексу "Fly Kids" в рамках епідрозслідування виявлених спалахів кишкової інфекції, які були зафіксовані 29 січня у їх відвідувачів.

Нагадаємо, що після святкування весілля в ресторані «Адалін» на кишкову інфекцію захворіли 7 гостей, а серед відвідувачів сімейно-розважального комплексу Fly Kids на кишкову інфекцію захворіло 6 дітей. Про це портал "Рівне Медіа" повідомляв тут: У ресторані в Рівному зафіксували спалах кишкової інфекції та У розважальному комплексі в Рівному отруїлись діти, - Держпродспоживслужба.

В обох закладах при перевірках виявлені численні порушення санітарно-гігієнічного режиму та порушення гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, насамперед, технології приготування страв, а також порушення при закупівлі та зберіганні продовольчої сировини та готових страв. Крім того, в обох закладах допускаються в обіг харчові продукти, які виготовлені в домашніх умовах (торти), що категорично заборонено.

Детальніше про результати перевірки і що знайшли в закладах читайте тут: Фахівці оприлюднили результати перевірки закладів Рівного, в яких потруїлись відвідувачі

У відповідь на це сімейно-розважальний комплекс FLY KIDS у Рівному офіційно прокоментував результати змивів, проведених Держпродспоживслужбою області. Там запевняють, що вже усунули всі недоліки та ліквідували зауваження Держспоживслужби, відтак, вже 7 лютого їм достроково дозволили відновити роботу кухні та ресторану FLY KIDS у місті Рівному. Тож наразі заклад вже працює у звичному режимі.

копію постанови.

Проте, у FLY KIDS додають, що згідно з висновком замовленого ними окремого дослідження продуктів харчування у незалежній лабораторії, не було виявлено жодних збудників інфекцій. Ба більше, у закладі стверджують, що в результаті проведеного ними внутрішнього розслідування вони не змогли ідентифікувати відвідувачів, у яких було б зафіксовано будь-які порушення стану здоров’я після відвідин комплексу:

"...За ініціативою FLY KIDS та за згодою Держспоживслужби України було замовлено дослідження продуктів харчування у незалежній лабораторії. Оскільки кухня з 30.01.20 була зачинена та діяльність персоналу призупинено, для досліджень незалежної лабораторії було використано зразки, що досліджувались Держспоживслужбою. За результатами лабораторних аналізів Експертний висновок № 000292 п/20 від 10.02.20 - не було виявлено жодних збудників інфекцій. Результати надаємо. 

Додатково повідомляємо, що відділ контролю якості обслуговування FLY KIDS у результаті внутрішнього розслідування не зміг ідентифікувати відвідувачів, у яких було б зафіксовано будь-які порушення стану здоров’я після відвідин комплексу.", - йдеться у коментарі.

Тож чиїм результатам і висновкам вірити - Держпродспоживслужби чи самого закладу, вирішуйте самі.

Читайте також