Іномарки, ВАЗ і земля: що задекларували голови чотирьох РДА Рівненщини

До 1 червня чиновники повинні були подати декларації про доходи за 2019 рік. Наші журналісти проаналізували декларації голів районних державних адміністрацій Рівненщини. У сьогоднішньому матеріалі читайте про статки очільників ще чотирьох РДА – Зарічненської, Радивилівської, Рівненської і Сарненської.  

Голова Зарічненської районної державної адміністрації Віктор Кушнерук був призначений на посаду у березні 2020 року. Він має у власності житловий будинок на трохи більше 100 квадратних метрів у селі Локниця, там же земельну ділянку на майже 2 500 «квадратів».  Земельну ділянку на 5 133 квадратних метри у тому ж селі пан Кушнерук орендує у ТОВ "Рівненське аграрне підприємство". Сільську раду Локниці пан Кушнерук певний час очолював.

Віктор Кушнерук

Задекларував голова РДА три транспортні засоби: MITSUBISHI LANCER 1991 року випуску (придбаний у січні 2019 року за 37 500 гривень), Opel Kadett 1990 року (придбаний у березні 2014 року) та мопед VIPER V110A 2014 року випуску (придбаний у 2014 році за 15 тисяч гривень).


Із доходів сім’ї Кушнеруків за 2019 року майже 117 тисяч зарплати у філії "Зарічненський райавтодор" та майже 35 тисяч пенсії Віктора Кушнерука. Дружина голови РДА Любов за основним місцем роботи (у школі в селі Локниця) отримала майже 28 тисяч гривень і майже 24 тисячі пенсії. Із готівкових коштів не зазначено нічого.

Віктор Кушнерук

Голову Радивилівської районної державної адміністрації Всеволода Пекарського призначили на посаду 23 грудня 2019 року. 29 грудня голова ОДА Віталій Коваль представив його громаді.

Всеволод Пекарський має у користуванні житловий будинок на майже 100 квадратних метрів та земельну ділянку на 1 250 «квадратів» у селі Малі Дорогостаї Млинівського району. У цьому ж селі голова РДА має у власності земельну ділянку на 2 400 метрів кв.

Всеволод Пекарський

Серед транспортних засобів – вантажний автомобіль Renault Kangoo, який придбали у 2015 році, а також користуються автівкою AUDI А3.

Із доходів сім’ї Пекарських 171 тисяча гривень заробітної плати дружини, яка працює у Млинівській районній раді та 220 тисяч гривень зарплати пана Пекарського за роботу в Острожецькій сільській раді. Із готівкових коштів – 4 тисячі євро та 6 тисяч доларів.  

Всеволод Пекарський

28 грудня для громади Рівненського району представили нового голову районної адміністрації Петра Левчука. Він має у власності квартиру на 65 «квадратів», два гаражі у Рівному. Його дружина Юлія та мати мають по земельній ділянці у Дядьковичах і Тайкурах. У жовтні 2019 року пан Левчук придбав дві земельні ділянки у селі Щекичин Корецького району, їх площа -10 268 та 9 146 квадратних метри.

Петро Левчук

У власності голови РДА є ще автомобіль ВАЗ 2106.

За роботу від Рівненського обласного центру зайнятості Петро Левчук минулого року отримав майже 275 тисяч гривень, ще півтори тисячі за надання майна у оренду і декілька сотень процентів та бонусів від банку. Мати голови РДА отримала 72,5 тис пенсії, а дружина 10 тисяч гривень матеріальної допомоги по догляду за дитиною. У минулому році пан Левчук отримав кредит у розмірі 8 тисяч гривень.

Петро Левчук

Розпорядження про призначення Олександра Кохана головою Сарненської РДА президент України підписав 16 грудня. Голова РДА має у співвласності житловий будинок у селі Улянівка на Вінничині. У декларації зазначено, що місце проживання та реєстрації всієї сім’ї – будинок на 240 квадратних метрів у Києві.

Віталій Коваль і Олександр Кохан

Голова РДА їздить на авто Volkswagen Passat 2012 р.в. (придбаний 1 жовтня минулого року), а дружина має Nissan Leaf 2015 року.

За основним місцем роботи, в АТ «Універсал Банк», минулого року пан Кохан отримав 440 тисяч гривень і більше 30 тисяч як додаткове благо. На посаді в Сарненській РДА заробив 2 тисячі.

Олександр Кохан

Дружина, працюючи в «Сінево», отримала майже 250 тисяч гривень. Від продажу рухомого майна сім’я Коханів отримала майже 185 тисяч гривень. Із грошових активів трохи більше 27 тисяч гривень 1 700 доларів на банківських рахунках, а також 5 тисяч доларів готівкою.

Раніше ми повідомляли про статки голів Демидівської, Дубровицької, Здолбунівської, Володимирецької, МлинівськоїКорецькоїРокитнівської РДА, Острозької, Березнівської, Костопільської, Гощанської, Дубенської районних державних адміністрацій. 

Читайте також