Іноземці можуть отримати професійну освіту на Рівненщині

ІНОЗЕМЦІ ЗАЦІКАВИЛИСЯ ПРОФЕСІЙНИМ НАВЧАННЯМ

У рамках навчальної практики студенти – іноземці Національного університету водного господарства та природокористування за спеціальністю «Підпримництво, торгівля та біржова діяльність», відвідали Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Гості з  цікавістю слухали про особливості ринку праці в Україні, дізналися про сучасні потреби у кваліфікованих робітниках, особливості відкриття власної справи та державну підтримку малого бізнесу.

У навчальному відділенні, що на вул. Пирогова,8, гості відвідали заняття майбутніх кравців, WEB-дизайнерів та бухгалтерів. На виставці робіт слухачів РЦПТО студенти оглянули унікальні вироби ковальського мистецтва, лозоплетіння, а також вишукане вбрання, створенепід час навчально-виробничого процесу. За словами старшого майстра Віктора Красовського, відвідувачів вразила сучасна навчальна техніка: 3D-принтер, комп’ютеризованішвейні та вишивальні машини з програмним забезпеченням тощо. Це дозволяє майбутнім фахівцям отримати професійні навички, яких вимагає сучасний ринок праці.

Під час екскурсіїмайбутніх підприємців супроводжувалиВіктор Красовський та викладач Тетяна Галушук. Тетяна Олександрівна допомагала іноземцям зрозуміти почуте і побачене, відмінною англійською розповідаючи про особливості навчання в РЦПТО, зокрема,про підприємців-початківців, які в подальшому займатимуться бізнесом на теренах України. Тетяна Галушук прокоментувала:

«Молоді люди зацікавилисяможливістю навчання у РЦПТО ДСЗ за власні кошти у сфері ІТ-технологій». 

Читайте також