Інсценоване вбивство у Рівному: в поліції розповіли деталі

Пообіді 17 липня стало відомо про те, що в центрі Рівного невідомі застрелили 42-річного підприємця. Сталося це на парковці, що на вулиці Небесної Сотні. Тоді ж у поліції заявили про те, що на місці події знайшли три гільзи.

Сьогодні, 25 липня, під час прес-конференції т.в.о. начальника ГУ НП у Рівненській області Сергій Волков заявив, що вбивство було інсценізовано. За його словами, близько місяця тому до працівників карного розшуку надійшла інформація про те, що на території Рівного один із кримінальних авторитетів готує вбивство. Згодом виявилося, що діє ціла злочинна група. Вона ж і замовили двох раніше судимих чоловіків як кілерів.

"Було встановлено, що мешканці Рівного, які планували та замовили вбиство чоловіка, знайшли виконавців із Києва. Дані особи судимі за вбивства, а також злочини корисно-насильницької спрямованості. Один із них був понад 10 років у місцях позбавлення волі, а інший – понад 20 років. Перебуваючи у місцях позбавлення волі вони познайомились з одним із жителів Рівного, який згодом познайомив їх із місцевим лідером злочинного середовища," - розповів Сергій Волков.

Готуючись до вбивства виконавці їздили до Рівного, відстежували маршрут потенційної жертви. Перед планованим вбивством чоловіки винайняли квартиру на вулиці Костромській у Рівному, виїхали простріляти знаряддя вбивства та слідкували за жертвою.

За вбивство підприємця чоловікам обіцяли 20 тисяч доларів.

З метою попередження вбивства було вирішено затримати виконавців. У чоловіків вилучили гранату Ф1 та пістолет ПМ з глушником. 

За погодження з прокуратурою в поліції прийняли рішення інсценувати вбивство, аби довести вину замовника. Відомо, що один із замовників має прізвисько «Большой» та наразі, ймовірно, знаходиться на території ЄС. Місцеперебування другого наразі теж невідоме.

Два виконавці наразі знаходяться у слідчому ізоляторі Рівного, їм оголошено про підозру. У поліції розповіли, що мотивом до вбивства може бути заволодіння майном підприємця.

Читайте також