Із ресторанів і кафе Рівненщини може зникнути книга скарг і пропозицій

Програма Плюс

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України заявили, що невдовзі із закладів обслуговування може зникнути книга скарг та пропозицій. Основними аргументами є те, що власники закладів не завжди перевіряють та реагують на скарги, а також те, що в країнах Європи така практика зустрічається вкрай рідко, зокрема, в Польщі.

"Вимога щодо ведення Книги відгуків та пропозицій є проявом тиску на добросовісний бізнес. Щороку підприємці витрачають значні кошти на встановлення відповідального за ведення Книги, забезпечення щоквартальної перевірки щодо ведення Книги, розгляд звернень, зберігання та підготовку звітів. За розрахунками загальні витрати для бізнесу на це складають 125,6 млн грн на рік", -йдеться у повідомленні. 

В управлінні Держспоживслужби в Рівненській області пояснили, як мешканцям області поскаржитися, якщо книгу скарг та пропозицій таки скасують: 

"Якщо відмінять книгу скарг, то роботи в управлінні та районних відділах тільки додасться. Всі скарги будуть йти на управління Держпродспоживслужби", - пояснив начальник управління Володимир Лазарчук. 

"Кожна людина може написати і відправити претензію рекомендованим листом до субєкта господарювання, аби підтвердити своє звернення. Якщо це звернення протягом визначеного терміну не буде виконано, тоді вони звертаються до нашої служби за  захистом своїх прав", - додала заступниця начальника Оксана Немкович. 

Читайте також