Їздили за зниженим тарифом: чому зросла вартість проїзду з Рівного в Здолбунів

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

З початку січня мешканці обурюються зростанню вартості проїзду з Рівного в Здолбунів. Після Різдва за проїзд за цим маршрутом потрібно платити 19 гривень.

Зміну вартості прокоментував перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін:

«На сьогодні вартість пасажир-кілометр – не збільшується. Останнє підняття вартості була в нас у 2017-му році. Тоді ми 80 копійок платили за кілометр. Сьогодні ця вартість складає 1 гривню. Але частина перевізників їздила за зниженим тарифом, у тому числі і маршрут «Рівне-Здолбунів». Так, замість погоджених 18-ти гривень, перевізники возили наших громадян за 15 гривень. Саме тому по цьому напрямку перевізники повідомили пасажирів, що будуть здійснювати перевезення із раніше погодженим тарифом».

Сергій Подолін додав, що поки що зростання вартості проїзду планують лише на цьому маршруті. Сьогодні підняття тарифів вище 1 гривні за кілометр, поки не планується, - додав чиновник.

Раніше начальник облуправління інфраструктури і промисловості Федір Мисюра у коментарі для Радіо Трек зазначив, що оголошення перевізників про 19 грн – недоцільне, адже їм погодили перевезення по 18 гривень.

Читайте також