Їж скільки хочеш: перелік продуктів, які не впливають на вагу

Фото - відкриті джерела

Не обов'язково закривати рот на замок, якщо ви вирішили скинути зайву вагу. Пропонуємо ввести в свій раціон 17 продуктів, які можна вживати в будь-якій кількості, не побоюючись зайвих сантиметрів на талії, передає Ukr.Media.

Яєчні білки можна їсти у великих кількостях навіть тим, хто сидить на строгій дієті. Можна змішувати їх з томатами і робити омлет. Але варто пам'ятати, що, якщо ви дбаєте про фігуру, обсмажувати білки на маслі все-таки не варто.

Цвітна капуста здатна забезпечити наш організм вітамінами С і К і при цьому ніяк не нашкодити фігурі. У цього овоча дуже низька енергетична цінність. Потрібно зауважити, що корисніше їсти цвітну капусту в сирому вигляді.

Селера на 95 % складається з води і майже позбавлена енергетичної цінності. Натомість вона містить 30 % добової дози вітаміну К. Постарайтеся купувати цю рослину свіжою, так як вона втрачає більшість корисних властивостей через 5 днів після зрізання.

Як і селера, огірок складається майже з однієї води. Варто відзначити, що найбільш корисними вважаються молоді хрусткі огірочки. При вживанні в їжу шкірку з них зрізати не потрібно — в ній міститься велика кількість бета-каротину.

Помідори містять ликоптин, вітаміни А, С і В2, фолієву кислоту, клітковину, хром і калій. При цьому вони практично не постачають наш організм живильні речовини, багаті калоріями.

В парі чашок рукколи міститься всього 10 ккал, тому рослина просто не здатна нашкодити фігурі. Не обов'язково їсти рукколу в чистому вигляді. Її можна змішувати з білим сиром і приправляти оливковою олією.

В салаті містяться вітаміни А і С, а також фолієва кислота і залізо. При цьому рослина теж практично позбавлена енергетичної цінності, а отже, його вживання у великих кількостях не зможе нашкодити фігурі.

Брокколі — улюблений продукт багатьох людей які худнуть. Крім вітамінів А, С, Е, I, K у цьому виді капусти містяться 20 % добової дози грубого волокна. 

Ківі містить безліч корисних вітамінів, мінералів і ферментів, які не тільки підвищують наш імунітет і дарують гарний настрій, але і допомагають спалювати зайві калорії.

Морська капуста, а також інші види їстівних водоростей містять велику кількість йоду і практично позбавлені енергетичної цінності. Але це не означає, що можна безпечно їсти суші з водоростями. Пам'ятайте, що у рису високий глікемічний індекс, а такі продукти не сприяють швидкому схудненню.

Кабачки нормалізують водно-сольовий баланс в організмі – а це найважливіший фактор для тих, що худне. І, звичайно ж, кабачки до непристойності низькокалорійні.

Грейпфрут допомагає стабілізувати рівень цукру в крові. До того ж він багатий вітаміном С. При цьому у фрукта низька енергетична цінність, яка не відгукнеться вам зайвими сантиметрами на талії.

Перекус динею напевно порадує ласунів, які вирішили розлучитися із зайвими кілограмами. У неї невелика енергетична цінність, зате чудові смакові якості. А всього в одній порції дині міститься більше добової дози вітамінів А і С.

Ожина сповнена антиоксидантів і багата вітаміном С. Плюс до всього вона просто дуже смачна. Її можна сміливо їсти навіть тим, хто давно сидить на дієті. Енергетична цінність продукту порівняно невисока.

Полуниця — ще одна насолода, доступна любителям дієт. В ній багато калію і клітковини. До того ж ягода володіє протизапальною дією. А ось калорій в ній зовсім небагато.

Апельсин — один з найбільш смачних і тому популярних фруктів. На щастя, поласувати солодкими часточками можна навіть під час схуднення. При малій кількості калорій апельсин багатий вітаміном С. до Речі, при вживанні не потрібно зчищати білий прошарок між фруктом і його шкіркою. У ній міститься велика кількість клітковини.

Болгарський перець сприяє зникненню жирового прошарку, а ще містить багато вітаміну С і багато інших корисних речовин. 

Читайте також