"Javelin", "NLAW" та "Stinger": як Зеленський перевіряв тактичні навчання ЗСУ на Рівненщині

Сьогодні президент Володимир Зеленський в рамках сввго візиту на Рівненщині перевірив тактичні навчання ЗСУ в межах штабних навчань "Заметіль-2022". 

Як повідомляє пресслужба президента, глава держави оглянув зразки озброєнь, які передали партнери України. Це протитанкові комплекси Javelin та NLAW, ракетний комплекс Stinger тощо. 

Військові відпрацювали ведення бойових дій у прикордонній смузі зі зриву організованого висування ворога та його знищення. Здійснювалось вогневе ураження сил та засобів противника під час його висування та розгортання й наступальних дій. 

Під час навчання застосувалась бойова авіація, зокрема, безпілотні комплекси Bayraktar ТВ2, ствольна артилерія, система залпового вогню, засоби протиповітряної оборони, сучасні протитанкові керовані ракети вітчизняного виробництва «Стугна-П», «Корсар» та надані нашими партнерами NLAW, FGM-148 Javelin, SMAW M-141.

Також Володимир Зеленський ознайомився із роботою оперативного складу на командному пункті механізованої бригади. Він відзначив рівень підготовки військовослужбовців під час управління підрозділами бригади. 

Читайте також