Кабмін змінив правила карантину в Україні

Кабінет міністрів змінив правила карантину в Україні. Згідно із ними для вакцинованих українців запроваджуються привілеї, також COVID-сертифікати розділяють на два типи. Про це повідомляє МОЗ. 

Як зазначається, COVID-сертифікат матиме дві опції (так звані “жовтий” або “зелений”) та міститиме  інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” - про повний курс. 

Було змінено правила роботи навчальних закладів у "жовтій" зоні - вони працюватимуть при умови, якщо в колективі вакциновано 80 % та більше працівників. Аналогічно при вакцинації 80 % та більше співробітників дозволили роботу кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів. Проте рішення чи надвати послуги лише вакцинованим - залишається а власником. 

У "червоній" зоні роботу освітнім закладам дозволили лише якщо 100% працівників матимуть“зелений” COVID-сертифікат.

Чинні обмеженян при "червоній" зоні не будуть застосовуватися за наявності у всіх відвідувачів та працівників закладів культури, розважальних закладів, ТРЦ, ринків, спортзалів. басейнів, релігійних та інших масових заходів “зеленого” COVID-сертифікату.

При наявності сертифікату вакцинації не потрібно буде проходити самоізоляцію при в'їзді в Україну, це також стосується українців, які прибули з тимчасово окупованих територій. 

 

Читайте також