Карантин вихідного дня: що треба знати

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Незабаром в Україні можуть ввести карантин вихідного дня. Рішення про це може ухвалити уряд. І головний санітарний лікар Віктор Ляшко, і міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляли про це на фоні погіршення епідеміологічної ситуації в країні. 

Що закриватимуть?

Степанов розповів, що з 00:00 суботи до 00:00 понеділка планують закривати все, окрім продуктових магазинів, аптек, транспорту, заправок та ветеринарних аптек. 

Як бути ресторанам і кафе?

Попередньо відомо, що у випадку запровадження карантину вихідного дня, ресторани, кафе та їдальні працюватимуть "на виніс". 

Також пропонують заборонити у вихідні роботу торгово-розважальних центрів, проведення заходів. Усе це - аби мінімізувати контакти. 

Чи  буде посилення карантинних обмежень в інші дні?

Згідно з останнім зонуванням, яке почало діяти з понеділка, 9 листопада, в Україні не залишилось "зелених" і "жовтих" зон. А тому повинні були б діяти жорсткіші обмеження. Втім, захворюваність продовжує зростати. Чиновники обіцяють, що жорсткий локдаун має бути лише крайньою мірою.

Президент Володимир Зеленський раніше не виключив, що локдаун в Україні можуть запровадити при 15 тисячах нових хворих на день.

"Ввести і сказати, що завтра у нас жорсткий локдаун - це неважко. Але ми повинні знайти баланс. У нас є ще стан економіки, і ми повинні зважувати і знайти баланс з точки зору захисту і роботи звичайних людей. Ми розуміємо, що ввести жорсткий локдаун на тижні і на місяць - це значить залишити людей без роботи", - коментував пан Степанов можливість локдауну.

 

Читайте також