Катували, а не лікували: на Рівненщині незаконно утримували людей

Фото - Нацполіція

Упродовж кількох років на території Рівненської області діяло злочинне угруповання, яке займалося псевдолікуванням алко та наркозалежних людей. Поліцейські з’ясували, що шахраї працювали без будь-яких дозвільних документів та силою утримували людей у закладах.

За словами заступника начальника ГУ Нацполіції у Рівненській області Руслана Стрельбіцького, до злочинного угруповання входило 25 осіб, які надавали свої «послуги» у шести закладах. 

– Ці особи в більшості випадків поміщалися до таких закладів, де був встановлений певний порядок. Людей катували, незаконно утримували. З їхніх рідних стягували плату у розмірі від 5 до 12 тисяч гривень. У такий спосіб зловмисники примножували свій дохід, – зазначив Руслан Стрельбіцький.

22 особам вже оголосили про підозру та затримали у порядку статті 208. Їхню подальшу долю вирішить суд. Функціонування незаконних закладів припинено.

Детальніше про організаторів злочинного угруповання читайте тут: На Рівненщині судитимуть "пастора" та прихожан однієї з церков за катування людей

Читайте також