Катував цивільних на Київщині: російському військовослужбовцю повідомили про підозру

Заступнику командира взводу – командиру бойової машини 1 десантно-штурмового взводу 5 десантно-штурмової роти 2 батальйонної тактичної групи збройних сил РФ заочно повідомили про підозру за знущання над цивільним населенням.

Як повідомляють в Офісі Генерального прокурора України, у березні 2022 року під час окупації села Луб’янка Бучанського району Київської області, підозрюваний на одній з вулиць села зупинив трьох місцевих мешканців.

Він направив на них автомат і почав погрожувати вбивством. Загарбник наказав потерпілим пройти до господарського приміщення на території одного з домоволодінь. Там він допитував чоловіків про їх приналежність до Збройних Сил України та інших військових і громадських формувань, місцеперебування таких підрозділів, правоохоронних органів, а також військовослужбовців АТО/ООС.

Пізніше підозрюваний одягнув на голову одного із затриманих мішок, зав’язав йому руки за спиною та бив прикладом автомата по голові. Після цього він поставив трьох чоловіків на коліна та продовжив завдавати їм удари по різних частинах тіла й незаконно допитувати.

Військовослужбовець РФ здійснював постріли в напрямку потерпілих, імітуючи їх страту. По черзі він відводив затриманих до підвалу, де змушував роздягатися та шукав на їх тілах символічні татуювання.

Читайте також