Хочуть, як у Берліні: вартість реконструкції рівненського «Авангарду» знову зросте

У Рівному триває реконструкція стадіону «Авангард». Наразі будівельники працюють над зведенням головної трибуни, під якою буде розміщено легкоатлетичний манеж. Наступним кроком має стати підготовка газону, облаштування дренажу та підігріву футбольного поля. За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, до виконання цих робіт не можуть перейти через погоду.

– Ми місяць стоїмо, не можемо покласти. Все куплено, навіть поле куплено вже. Дощ заважає, не можемо влізти туди. Кожен день вишукуємо, щоб зробити дренаж і виросла трава. Там буде штучно-природнє поле. Таке поле тільки на «Львів-Арені», – заявив мер Рівного.

Зміни чекають і на легкоатлетичну інфраструктуру «Авангарду». Очільник федерації легкої атлетики України запропонував у Рівному використати нове покриття для бігових доріжок. Подібне, за словами мера, є тільки у Берліні.

Володимир Хомко зауважив, що такі зміни зумовлять чергове зростання вартості реконструкції. Попередньо, вартість відбудови «Авангарду» оцінювали у 250 мільйонів гривень.

– На закінчення реконструкції це ніяк не вплине. Цього року ми зробимо поле і хочемо завершити головну трибуну. Для того, щоб зіграти на стадіоні – треба це поле постелити. І погода заважає нам. Я все таки думаю, що восени на «Авангарді» буде зіграно перший матч, але треба щоб виросла трава, – розповів міський голова Рівного.

Нагадаємо, реконструкція стадіону «Авангард» у Рівному розпочалася навесні минулого року. Повністю завершити роботи планують до літа наступного року. Оновлений стадіон зможе одночасно розмістити близько 13500 вболівальників.

Читайте також