Хомко провалив одну зі своїх обіцянок

Міський голова Рівного Володимир Хомко провалив одну зі своїх обіцянок, дану минулого року, пише Слово і діло.

Торік у квітні в ефірі одного з місцевих телеканалів він пообіцяв рівнянам обладнати Басівкутське озеро земснарядом до кінця 2017 року для того, аби очистити його дно від мулу. Для виконання цього, за його ж словами, він мав придбати або ж взяти в оренду спеціальне судно. Також була пропозиція в подальшому розширити берег озера Басів Кут мулом, який, власне, і повинен дістати з дна цей земснаряд.

Втім, станом на 17 травня 2018 року, за інформацією прес-служби Рівненської міської ради, роботи по обладнанню земснарядом так і не проводились. Відтак, і сам земснаряд міська влада ще не придбала, хоча розмови про те, наскільки він необхідний водосховищу, ведуться вже дуже давно.

Однак, нещодавно Рівненський лабораторний центр провів експертизу якості води у цьому озері, і її результати шокували: там знайшли кишкову паличку, паразити та нітрати. Висновок експертів був одностайний: купатися у водоймі заборонено! Ймовірно, причиною цього став злив нечистот у озеро з сусідніх котеджів. Тож наразі, очевидно, що міська влада Рівного займатиметься спочатку питанням очищення води у озері, а вже потім – придбанням земснаряду. Чи дочекаються цього рівняни – покаже час.

Читайте також: "Чи можна купатись в озері Басів Кут: результати дослідження"

Читайте також