"Хотіла AstraZeneca, а вкололи CoronaVac": на Рівненщині жінка звинуватила лікарів у недбалості під час вакцинації

Жителька Сарн Наталія Яцкевич поскаржилася до поліції на лікарів через помилку даних про вакцинацію. Каже, обирала для щеплення вакцину AstraZeneca, а вкололи CoronaVac. 

Нині жінка боїться робити другу дозу, бо не впевнена, яку їй вакцину вводили першою, повідомляє "Сегодня". 

Я повністю довірилась лікарю, але лікарі своєю халатністю так все це зробили. Тепер ніхто не визнає своєї помилки, - говорить жінка. 

Жінка каже, що спеціально обирала вацину AstraZeneca для виїзду за кордон. Припускає, що помилку допустили через велику кількість охочих вакцинуватись. 

Можливо, закінчилась дана вакцина, і вони без мого відома вирішили вакцинувати тим. чим було, - додає Наталія. 

Тим часом у медзакладі припускають, що помилка могла статись при внесенні даних у сертифікат. 

"Чітко випливає, що пацієнтці було проведено щеплення вакциною AstraZeneca. Наразі при співставленні всіх залишкових доз та щеплених доз ніяких невідповідностей не виявлено", - переконує головна лікарка Сарненського ЦМПСД Ольга Максимчук. 

Обурена сарненчанка подала заяву до поліції. Медзаклад має надати усі документи про вакцинацію та результати внутрішньої перевірки. 

Як роз'яснює координаторка з вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк, внести зміни до сертифікату не є великою проблемою. 

"Жінці повторно треба щепитися AstraZeneca. Їй видалять цю вакцинацію. Перезавантажити застосунок Дія, і відповідно підтягнуться ті дані про щеплення, яке дійсно було проведено", - додає Олена Гандзюк. 

 

Читайте також