Хотіла придбати трактор, а втратила 35 тисяч гривень: у Житомирі жінку ошукали шахраї

Мешканка Житомира втратила 35 тисяч гривень, коли хотіла придбати трактор.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Житомирської області, жінка з чоловіком вирішили придбати собі техніку для обробки земельної ділянки. Один з підприємців витавив товар за привабливою ціною, тож жінка зателефонувала до нього.

Чоловік представився Юрієм та запевнив, що зможе доставити трактор однією з транспортних компаній. Схема оплати теж була прийнятною: покупці сплачували наперед 4,5 тисячі гривень, щоб підтвердити угоду та компенсувати продавцю витрати на доставку. А остаточний розрахунок вже мав відбутися з його представником на місці, після отримання техніки. 

За деякий час Юрій зателефонував і повідомив, що через воєнні дії узгоджена форма розрахунку неможлива, тож необхідно сплатити всю суму. Для підтвердження того, що трактор буде відправлений, він надіслав жінці кілька фото та коротке відео нібито підготовленої для відправки техніки біля відділення транспортної компанії. Вона повірила продавцю та переказала домовлену суму. Жінку не зупинила й та обставина, що кошти необхідно було переказати не на банківський рахунок, а на кілька номерів мобільного оператора. 

За деякий час вона отримала фото транспортної накладної для отримання замовлення. Утім, розібрати номер не змогла. Підприємець надав квитанцію ще раз, але та виявилася чужою. Також він пропонував жінці користуватися веб- додатком, який, як з'ясувалося, виявився фейковим. Зрештою продавець перестав виходити на зв’язок, а трактора покупці так і не отримали. 

Читайте також