Хотіла врятувати, та потонули обоє: відомі деталі загибелі 12-річних дівчаток на Рівненщині

Загибель двох дівчаток у річці Стир сколихнула всю Рівненщину. 12-річні дитина кинулась рятувати подружку і течія потягла обох на дно.

Про це повідомляє ТСН.

Одну з дівчаток знайшли за 500 метрів місцеві мешканці, а іншу ще більше доби розшукувати рятувальники.

На річці, де сталась трагедія біля берега мілко, розповідає пан Сергій,  та саме звідси течія понесла двох дівчат - 12-річних Віку і Вероніку. Перед цим, кажуть місцеві, дівчат вже бачили на березі цієї річки, але в самому селі, і відігнали від води.

Все сталося, коли погнали на пасовисько худобу, вирішили скупатись і в якийсь момент одна з дівчат не відчула під ногами дно.

«Інша дівчинка побачивши це, хотіла надати допомогу подавши руку, а та дівчинка її потягнула за собою і вони почали вдвох тонути», - каже заступник керівника Вараського районного управління ДСНС Рівненщини Сергій Денисюк.

Все це бачив 16-річний хлопець.

«Дівчатка тонули, піднімались на верх. Хлопчина попробував ще їх врятувати подавши руку. Та вона ухопила цього хлопця, за собою тягла, він вирвався якось», - розповідають місцеві.  

Річкою дітей пронесло зо пів кілометра. Стир місцеві називають небезпечним і не лише через течію, але й через нерівномірне дно.

«Коса, наприклад, від 50 сантиметрів до метра і зразу різко є обрив до 2-3 метрів», - кажуть в ДСНС.

Місцеві додають, що в річці вже ніхто і не купається.

Вероніку, яка уже не дихала, витягли селяни. Віку ж більше доби шукали водолази. Трагедією приголомшене усе село. Дівчатка товаришували і між собою родички.

«Сім’ї характеризуються Вероніки і Вікторії позитивно, батьки працевлаштовані, працюю у школі, також сім’ї мають ще дітей», - зазначають в поліції.

За два останні тижні це вже третя дитяча смерть від води на Рівненщині. Наприкінці червня 4-річний хлопчик втопився просто у надувному басейні біля будинку. Відтак і поліцейські, і рятувальники закликають батьків проводити виховні бесіди, аби дітки на водоймищах купалися в присутності батьків, або дорослих осіб.

Читайте також