Хто очолить музеї на Рівненщині?

Фото - відкриті джерела

12 червня відбулося засідання комісії щодо призначення керівників комунальних закладів культури спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області. Члени конкурсної комісії, до якої увійшли представники обласної ради, облдержадміністрації та громадськості, мали визначитися з претендентами на посади керівників трьох закладів: Рівненського обласного краєзнавчого музею, Державного історико-культурного заповідника  м.Острога та Культурно-археологічного центру «Пересопниця». Повідомляє сайт Рівненської обласної ради.

Нагадаємо, що на посаду директора краєзнавчого музею претендували троє: Олександр Булига, який очолює заклад з 2005 року, Тетяна Самсонюк – старший зберігач фондів Державного архіву Рівненської області та Іван Солодуха – начальник відділу культури і туризму Рівненської районної державної адміністрації.

Члени комісії по черзі заслухали публічні проекти презентації розвитку краєзнавчого музею на найближчі 5 років від кожного кандидата. Однак, за результатами голосування, жоден із них не набрав необхідної кількості голосів.

Така ж ситуація склалася після співбесіди з кандидатами на посаду керівника Державного історико-культурного заповідника  м.Острога. Згідно із поданих документів, на неї претендували історик, реставратор Національного університету «Острозька академія» Микола Бендюк та молодий науковець, працівник Музею історії «Острозької академії» Андрій Брижук.

Відповідно до ч.14, ст.21(5) Закону України Про культуру, щодо керівників цих комунальних закладів буде оголошено новий конкурс. Разом із тим, нинішні кандидати мають право подаватися повторно.

Що ж до претендента на посаду керівника Культурно-археологічного центру «Пересопниця», то за результатами конкурсу члени комісії підтримали кандидатуру Івана Солодухи, який наразі працює начальником відділу культури і туризму Рівненської районної державної адміністрації. Саме його кандидатуру буде винесено на розгляд найближчої сесії обласної ради, яка запланована на 27 липня.

Читайте також