Хто платить за лікування хворих на COVID-19 на Рівненщині і які препарати використовують медики?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Під час щоденного брифінгу у Рівненській ОДА в.о начальника управління охорони здоров'я Олег Вівсянник розповів, що лікування хворих на коронавірусну хворобу не безкоштовне, а безоплатне – воно забезпечується за рахунок бюджетних коштів.

«90% ліків, які є у лікувально-профілактичних закладах, забезпечується за рахунок самого закладу. Попри те, пацієнти не позбавлені можливості купувати ліки, які не передбачені нормативно-правовою базою, тобто не віднесені до переліку лікарських засобів. Це такі ліки, які не зареєстровані в постанові Кабінету міністрів України», - зазначив пан Вівсянник.

За його словами, зараз усі пацієнти лікуються безоплатно у передбачених лікувально-профілактичних закладах - Рівненська центральна міська лікарня і Сарненська центральна районна лікарня.

«Сьогодні ми отримали наказ Міністерства охорони здоров’я щодо розподілу етіотропного препарату «Плаквеніл». Ми завтра його забираємо в Укрмедпостачу – це 53 упаковки. Вони будуть пропорційно розподілені між лікувально-профілактичними закладами, де є такі хворі, які потребують специфічного лікування», - додав в.о начальника управління охорони здоров'я Рівненської області.

Читайте також