Хто з медиків Рівненщини отримає 300 відсотків надбавки?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Під час брифінгу в РОДА начальник управління охорони здоров’я Олег Вівсянник розповів, хто саме з медиків рівненських лікувальних закладів отримає 300% надбавки.

«Ми провели детальний розрахунок проведення надбавки медичним працівникам,які надають медичну допомогу у лікувально-профілактичних закладах першої хвилі. Хочу нагадати, що у березні - це Рівненська центральна міська лікарня та Сарненська центральна районні лікарня. Власне по цих двох закладах проведені розрахунки. І з централізованої субвенції виділено певну кількість коштів, а це понад 1 млн гривень на Рівненську центральну міську лікарню, і 900 тисяч гривень на центральну районну лікарню Сарн", - зазначив начальник управління охорони здоров'я.

За його словами, цих коштів, за підрахунками, достатньо для того, щоб покрити заробітну плату з 300% надбавкою для медиків, які надавали медичну допомогу у першій хвилі у березні місці.

Щодо інших медичних працівників – це первинна та вторинна ланка – ми найближчим часом очікуємо додаткові пакети, які затверджені Національною службою охорони здоров’я і дадуть можливість фінансування первинної медико-санітарної ланки, екстрену медичну допомогу і, в тому числі, вторинну та третинну високоспеціалізовану медичну допомогу. Маючи на руках ці розпорядчі документи, ми обов’язково проінформуємо, як буде проводитись нарахування заробітної плати», - прокоментував пан Вівсянник.

Читайте також