"Хвиля добра" накрила Рівненщину (ФОТО)

28 листопада Всеукраїнська громадська організація «Асоціація жінок України «ДІЯ» святкує «День Дієвої Жінки України». Майже у всіх областях Україні представниці осередків організації проводять благодійні акції. Рівненський осередок же вирішив провести цілий Благодійний марафон!  Підійшли до цього креативно та масштабно. Дарували емоції представниці рівненського осередку «ДІЇ» паралельно у чотирьох закладах області.

«Сьогодні по всій України проходить «хвиля добра». Сьогодні ми, як громадська організація, святкуємо День дієвої жінки. В Рівному відбувається масштабний Благодійний марафон.
Хочеться сьогодні зробити максимум гарних справ. Ми будемо відвідувати Обласний центр соціально-психологічної реабілітації в Олександрії. Також - поїдемо в Здолбунів, у інтернат для громадян похилого віку, відвідаємо спеціальну школу №2 у Клевані і школу-інтернат у Великих Межиричах.. У першу чергу, ми веземо з собою позитивні емоцію та радість!


У Клевань з нами їдуть кондитери Рівненського центру професійно-технічної освіти, котрі будуть із дітками розмальовувати печиво. В Межирічі - перукарі, які зроблять для діток День краси. У Здолбунів поїде із лекцією про здоров’я і здоровий спосіб життя наша «дієвочка» Марта Гончарова – дієтолог. У Олександрію сьогодні з нами їдуть аніматори від відомої в Рівному компанії з організації свят «Артемон». Тут будуть діткам проводити шоу мильних бульбашок. Загалом, сьогодні нас буде біля 30 людей: членкинь нашої організації, партнерських організацій та волонтерів», - розповіла голова рівненського осередку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація жінок України «ДІЯ» Ольга Горкавчук
.

Окрім Рівного, «хвиля добра» паралельно прокотилася у  Одесі, Чернівцях, Херсоні, Кропивницькому, Києві, Миколаєві, Ірпені та інших містах, де працюють осередки «ДІЇ».

Наші журналісти поїхали разом із волонтерами та представницями ВГО «Асоціація жінок України «ДІЯ» у Клеванську спеціальну школу №2 І-ІІ ступенів. Саме в цьому закладі кондитери із Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості для діток провели майстер-клас із розпису імбирного печива.

Марія Завадська, директорка закладу, зазначила, що подібні майстер-класи – надзвичайно важливі для діток: 

«Участь  у майстер-класі брали дітки із старшої школи  - із 6 по 10 класи. Сьогоднішній майстер-клас – дуже корисна справа. Дітки завжди працюють за прикладом вчителя, вони потребують такого зв’язку, зважаючи на  свої особливості. Відповідно, саме такий майстер-клас забезпечить їм розвиток уяви, допоможе сформувати позицію щодо трудового навчання, щодо вибору професії в майбутньому. Оскільки в закладі впровадили такий напрямок навчання як основи кухарської справи, цей майстер-клас – надзвичайно актуальний і потрібний для формування дитячої особистості, їх соціалізації та подальшого вибору  професії».

Як розповіла викладачка Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості Олеся Вознюк, кондитери приїхали, аби принести радість діткам і познайомити їх із чимось новим.

«Працівники нашого закладу постійно проводить подібні акції, ми тут, у Клевані, аби радувати діток. Ми сюди їхали із бажанням знайомити їх із чимось новим, чого вони ще не знають, принести їм хоч трішки радості і щастя. Здається, у нас вийшло. Я дуже люблю спостерігати за дітками, які щасливі від процесу, у нашому випадку - розмальовування імбирного печива».

Олеся Вознюк

Членкиня ВГО «Асоціація жінок України «ДІЯ», координаторка поїздки Марія Вискорко зазначила, що із поставленим завданням – впорались. Майже 40 діток, які розмалювали понад 100 імбирних печивок – лишились задоволені.

«Я гадаю, ми впорались із задумом: дітки щасливі та емоційно зарядженні. Я впевнена, що такі гарні ініціативи дають можливість нам, дорослим, поринути трошки в дитинство, а спілкування з дітками з особливими потребами є важливим, бо суспільство має навчитися сприймати їх як рівних. А такі акції якнайкраще це демонструють і дають дітям впевненість в собі, - каже Марія Вискорко. - Крім того, ми хотіли подарувати діткам не просто солодощі, а дати можливість долучитися до їх створення власноруч. Тут сьогодні майже 40 діток прийняли участь у майстер-класі з оздоблення печива, котре випекли кондитери Рівненського центру професійно-технічної освіти центру зайнятості».

Всіх же, хто бажає долучитися до наступних подібних ініціатив, «дієвочки» запрошують уже в найближчу неділю, 1 грудня,  на «Дієву каву» о 15:00 за адресою вул.Відінська, 10 (Арт-платформа «Антік»).

Читайте також