Київський баскетбольний клуб «Будівельник» може стати учасником Ліги Чемпіонів FIBA

Хто виступив із проханням

Федерація баскетболу України звернулася до організаторів Ліги чемпіонів FIBA з проханням включити баскетбольний клуб «Будівельник» до списку учасників групового етапу щорічного європейського змагання.

Ініціативу було підтримано зірковими баскетболістами Хейно Енденом та Вальдемаросом Хомючисом. Однак рішення все ж таки залишається за організацією FIBA. Перший був чемпіоном Європи та регулярно виступав за збірну Естонії, а другий є чинним тренером та відомим у минулому гравцем. Вальдемарос зміг стати Олімпійським чемпіоном зі своєю національною збірною з баскетболу.

Естонський баскетболіст готовий сприяти включенню "Будівельника" у груповий раунд FIBA.

Хейно вважає, що не повинно виникнути проблем щодо прийняття баскетбольного клубу з Києва до турнірної сітки Ліги Чемпіпонів. Також естонець перерахував відомих українських гравців, з якими йому доводилося грати у «Будівельнику»:

  • Волков;
  • Рижов;
  • Ткаченко;
  • Шальнєв.

Та команда наводила жах на будь-якого суперника. Букмекери приймали ставки на успіх колективу з високими коефіцієнтами на сторінці https://meta.ua/bookmakers/favbet/promokod/ сайту Мета.ua.

Якщо команду знову візьмуть до елітного турніру, то українські беттори зможуть укладати парі на матчі, в яких братиме участь їхня рідна команда.

А ще Енден нагадав, що цей БК має багату і славну історію. Наприкінці він повідомив, що «Будівельник» заслуговує на місця в елітному баскетбольному турнірі. За його словами, виступ українців може надихнути народ та дати йому позитивні емоції у такий важкий період.

За непідтвердженою інформацією, українська федерація баскетболу зверталася до Естонії з проханням проводити домашні матчі на території країни. Хейно прокоментував і цю новину. Він упевнений, що естонці готові допомогти українцям.

Окрім баскетболістів, підтримати ініціативу прийняття БК «Будівельник» до Ліги чемпіонів FIBA вирішив і Відас Гедвілас (діючий президент баскетбольної федерації Литви).

Читайте також