Кілька разів наїхав автомобілем та втік: контрабандиста із Закарпаття судили за вбивство прикордонника

Тячівський районний суд Закарпатської області визнав винним та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі обвинуваченому у справі про вбивство прикордонника на Закарпатті. 

Про це повідомляють у ДПСУ. 

Прокуратура для обвинуваченого просила довічне позбавлення волі.

Відповідно до ККУ за посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця, чоловіку загрожувало позбавлення волі від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Наразі вирок не набрав законної сили. На оскарження рішення суду обвинувачений має 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, що 15 листопада 2018 року пізно увечері під час проведення сумісної з румунськими прикордонниками операції з припинення протиправної діяльності тютюнових контрабандистів, неподалік річки Тиса українські прикордонники затримали чоловіка в гідрокостюмі із великою сумою грошей.

Під час первинного опитування затриманого на керівника відділу «Ділове» майора Вадима Березенського здійснив наїзд автомобілем «Ауді» організатор тютюнової контрабанди, мешканець міста Рахів, Іван Мегей. Намагаючись утекти від прикордонників, Мегей кілька разів наїхав автомобілем на офіцера, а коли не зміг через нього переїхати, покинув авто і втік. Внаслідок наїзду офіцер-прикордонник зазнав важких травм: важкий травматичний шок, політравма грудної клітки та органів черевної порожнини. Перебував у реанімаційному відділенні Рахівської ЦРЛ в стані коми. Водій після нападу втік, але його особу встановили і 17 листопада він був затриманий.

Помер Вадим Березенський 17 листопада 2018 року.

19 листопада 2018 року він похований на Центральному кладовищі Ізяслава, що на Хмельниччині. У Вадима лишились батьки, сестра, дружина, син та донька. Його посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Підозрюваного у посяганні на життя працівника правоохоронного органу затримали 17 листопада 2018 року. Наступного дня йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави, який суд періодично продовжував.

Читайте також