Кількість звернень до громадської приймальні ГО "Рівне Разом" зросла

 

Щомісяця кількість звернень до громадської приймальні ГО “Рівне Разом” росте. За словами працівників приймальні, за день вони приймають до сотні людей. Та не менше людей звертаються до волонтерів телефоном.

“Одного дня може бути більший потік людей, іншого менший. У нас на юридичні консультації чи інші консультації люди можуть прийти з 10:00 до 16:00 не записуючись. Щодо графіку прийому Віктора Володимировича – це по запису. Та при цьому ми намагаємося підлаштовуватися під людей і підбираємо зручний для них час”, - розповідає Іванна Одейчук, консультантка громадської приймальні ГО «Рівне Разом».

Щодня до громадської приймальні ГО «Рівне Разом» люди приходять із найрізноманітнішими проблемами. Чи то земельні, чи житлові, чи особисті, часто з питаннями, що стосуються доріг, вулиць, будинків і прибудинкової території. А з настанням осінньо-зимового періоду додалися ще й питання житлово-комунального господавства. Ціни на комунальні послуги ростуть, людей змушують встановлювати лічильники. Та не всі рівняни фінансово готові до таких нововведень. З цими переживаннями вони і йдуть до громадської приймальні.

“Аби з’ясувати ситуації пов’язані з лічильниками ми звертаємося із адвокатськими запитами у відповідні служби. З’ясовуємо підстави підняття вартості на комунальні послуги”, - говорить юристка громадської приймальні Ольга Луцик. Ольга Луцик додає, їхня робота дає свої позитивні результати. На їхні звернення у відповідних службах справно реагують. “Це стосується ремонтних робіт в будинках, чи там каналізації в будинках. Наші звернення дають якусь реакцію і люди отримують допомогу”, - зазначила Ольга Луцик, юристка громадської приймальні ГО «Рівне Разом».

Звернень до громадської приймальні чимало. Рівняни кажуть, йдуть сюди, маючи останню надію. Адже зазначають, владні кабінети здебільшого для них закриті. А тут їх завжди вислухають і постараються допомогти. Та у громадську приймальню люди йдуть не лише із своїми проблемами, а й цікавими ідеями.

От рівнянин Юрій Терлецький каже, в Рівному бракує ще одного музею – геральдики.

“У Рівному можна зробити музей геральдики. Є депутати, голови сільських рад, які приймають формально їх. А герб - це імідж країни. Це і духовне виховання і патріотичне”, - поділився ідеєю рівняни Юрій Терлецький.

До слова, громадська приймальня «Рівне Разом» працює щодня, крім суботи та неділі. З 10 ранку і до 16:00. За адресою Соборна 13. Звернутися можна також і дистанційно, телефоном.

Читайте також