Кільце на перехресті Макарова і Дубенської у Рівному планують збудувати за три місяці

Сьогодні зранку в Рівному на перетині вулиць Макарова та Дубенська розпочали підготовчі роботи до облаштування кільця. Тут доволі інтенсивний трафік руху, адже велика кількість транспортних засобів в’їжджає у місто зі сторони Львова та Дубна. На цьому перехресті вони зустрічаються із авто, котрі виїжджають на Дубенську з вулиці Макарова.

Відтак, на Т-подібному перехресті часто траплялись аварії. Неодноразово мешканці просили облаштувати тут світлофор або ж кільце.

«Тут велика кількість ДТП на цьому перехресті, що потребує облаштування саме такого руху – по кільцю. Це допоможе зменшити кількість ДТП і кількість жертв ДТП. Це допоможе нам значно пришвидшити трафік руху, адже саме кільцевий рух дає можливість пришвидшувати рух трафіку. Не світлофорний. Обговорювали можливість встановлення світлофорного об’єкту, але світлофорний об’єкт буде значно сповільнювати рух на цій ділянці дороги», - зазначив з цього приводу міський голова Олександр Третяк.

Це кільце – частина проекту капітального ремонту вулиці Макарова, який розпочали ще у 2017-му році, загальна вартість якого становить понад 70 млн гривень. Нині активно готуються до проведення основних робіт – демонтують бордюри і фрезерують покриття.

«Погода нам дозволяє проводити ремонтні роботи, аби люди невдовзі отримали все-таки кільце і ця ділянка дороги була безпечніша. Будівництво кільця - проєкт надзвичайно важливий для нашого міста і з точки зору організації дорожнього руху, і з точку зору безпеки рівнян. Департамент повністю розробив маршрути об‘їздів транспорту та маршрутних таксі. Я розумію, що мешканці матимуть незручності, але намагатимемось завершити ці роботи в найкоротші терміни», - зазначив секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

Нове кільце обійдеться у 29 млн гривень. Роботи виконуватиме будівельна компанія «Буд Альянс груп», котра виграла тендер. Директор з будівництва генпідрядника Микола Яворський розповів, що на виконання усіх робіт у них є три місяці:

«Згідно договору, у нас термін виконання робіт – три місяці. У понеділок ми перекриваємо рух по цьому перехрестю. Ми налаштовані, щоб зробити цю роботу за два (місяці, - авт.), якщо не буде ніяких обставин, погода тощо. Тут багато робіт, які будуть виконувати підрядники, тому що тут іде перенесення підземної електролінії, каналізації. Якщо нас не підведуть підрядники, максимально у стислі терміни будуть проведені ці роботи. Я думаю, що ніяких додаткових коштів ми просити не будемо».

Для зручності водіїв нині встановлюють дорожні знаки, які будуть вказувати на можливі маршрути об’їзду. Зокрема, біля Дубна (на Луцькому повороті), на Луцькому кільці в Рівному і на об’їзній обласного центру та в самому місті.

Читайте також