Киянин підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину на Рівненщині

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

17 жовтня 2019 року ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області задоволено клопотання слідчого та продовжено 39-річному жителю Києва С., якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та поєднана з проникнення у інше сховище), строк тримання під вартою на 60 діб з визначенням застави в сумі 576 300 гривень.

Не погодившись із рішенням місцевого суду, до Рівненського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга підозрюваного. Він переконував суд у необхідності скасування ухвали слідчого судді як незаконної, необґрунтованої та невмотивованої та просив ухвалити нову, якою обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, або ж зменшити розмір застави до 100 000 гривень.

Колегією суддів у ході судового розгляду з’ясовано, що громадянин С. обґрунтовано підозрюється в таємному викраденні групою осіб 21 липня 2019 року близько 01 год 00 хв з охоронюваної території автомобільної стоянки ПОГ «Сарни-Транс-Сервіс», шляхом зриву пломб та проникнення в середину напівпричепа вантажного автомобіля марки «IVECO», реєстрації Республіки Польща, телевізорів марки «Philips», належних ТОВ «DUKA TRANS SP.ZO.O» Республіка Польща, спричинивши майнову шкоду на загальну суму 1 429 600, 00 грн.

Рівненський апеляційний суд в складі колегії суддів палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи сторін, взяв до уваги той факт, що в разі звільнення підозрюваного з-під варти він може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, а також, що громадянин С. обґрунтовано підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, за вчинення якого передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років, - та залишив без змін ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 17 жовтня 2019 року про продовження строку тримання під вартою щодо підозрюваного С., а апеляційну скаргу підозрюваного — без задоволення.   

Так громадянин С. під вартою перебуватиме до 16 грудня 2019 року.

Пресслужба суду

Читайте також