Киянин, який зустрічав Новий рік феєрверками, може «сісти» на 5 років

Попри неодноразові попередження правоохоронних органів, мешканець Києва знехтував забороною використання піротехнічних виробів під час дії воєнного стану. Тепер йому загрожує до п‘яти років обмеження волі.

Повідомляють у Національній поліції України.

Близько опівночі до столичної поліції надійшло декілька повідомлень від громадян про те, що у Подільському районі невідомі запускають салюти. Відповідне відео із феєрверками поширилось також у багатьох телеграм-каналах. Правоохоронці зареєстрували звернення та негайно розпочали пошуки причетних осіб.

В результаті поліцейські встановили, що феєрверки запускались у житловому дворі на вулиці Костянтинівській. З місця події слідчі вилучили використану пускову установку. У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці за силової підтримки бійців полку № 1 встановили ймовірного підозрюваного та провели у його квартирі невідкладний обшук.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили кришку від використаного феєрверка. 47-річного киянина затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліцейські Подільського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу України - хуліганство. Фігуранту загрожує обмеження волі на строк до п'яти років.

 

Читайте також