Клієнтів знімали приховані камери: бордель у Рівному та ще 27 закладів "накрили" за один день (ВІДЕО)

У Рівному 18 січня відбулись санкціоновані обшуки у борделі на вулиці Дворецькій. Виявилось, що такі обшуки того дня проводили у 15 областях країни та у столиці. Мережа публічних домів налічувала 28 закладів.

Про це повідомили у Національній поліції України.

Слідчі Національної поліції України спільно з працівниками міграційної поліції викрили та припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи, учасники якої організували розгалужену мережу місць з надання сексуальних послуг за грошову винагороду. 

Встановлені організатор та 13 учасників угруповання, які втягнули у заняття проституцією понад 80 жінок. Злочинна група діяла на території 15-ти областей держави та в місті Києві. 

Організатором виявився 40-річний житель міста Дніпро. До сутенерської діяльності залучив ще 13 спільників. Зловмисники облаштували 28 місць розпусти на території столиці та в 15-ти областях держави.  

Поліцейські встановили понад 80 жінок, які працювали на учасників організованої злочинної групи та надавали сексуальні послуги, вартість яких становила від 800 гривень до 5 000  гривень.

Незаконно отримані кошти організатор розподіляв між всіма членами групи та реалізовував через підставні підприємства з подальшим придбанням різної нерухомості та відкриттям банківських рахунків.

18 січня правоохоронці провели понад 40 санкціонованих обшуків на території 15-ти областей держави та у столиці. За місцями проживання фігурантів та в приміщеннях, де надавалися сексуальні послуги, вилучено речові докази, які підтверджують діяльність організованої злочинної групи. Серед вилученого – близько півмільйона гривень, які учасники отримали за надання сексуальних послуг, віртуальне АТС, що використовувалась для приховування реальних телефонних номерів учасників злочинної групи. Окрім того, у всіх місцях розпусти знайдено приховані відеокамери,  запис з яких передавався на сервер організатора злочинної діяльності. Поліцейські вилучили відеотехніку та сервер зі збереженими відеофайлами.  

Під час проведення обшуків у помешканні організатора злочинної групи, спільниця намагалась винести його особистий ноутбук, понад 300 тисяч гривень, "чорнові" записи та документи. 

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 2 ст. 302 ( Створення або утримання місць розпусти і звідництво) та  ч. 3 ст. 303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України. Організатору та всім членам організованої злочинної групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років. 

Поліцейські встановлюють інших учасників, які можуть бути причетні до протиправної діяльності. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.

 

 

Читайте також