Книги, які незабаром вийдуть на великі екрани

Огляд від сайту Букля скоріше схожий на афішу майбутніх прем'єр. Ми пропонуємо вам ознайомитися з тими творами, повз яких сценаристи і режисери ніяк не змогли пройти. І зовсім скоро (а деякі - вже) ми побачимо їх на великих екранах країни. Отже...

"До побачення там, нагорі", П'єр Леметр

Прем'єра в Україні відбулася 10 травня. Драма спільного виробництва Франція-Канада, режисер Альбер Дюпонтель. Це історія про двох солдатів, учасників Першої Світової війни. Вони з різних соціальних верств, але поле бою стирає всі межі. Едуар Періко - художник, син багатого і впливового чоловіка, Альбер Мейлар - звичайний листоноша. В одному з боїв Едуар рятує життя Альберу, але сам отримує важке поранення і в буквальному сенсі втрачає обличчя: воно сильно знівечене. Хлопець, не бажаючи, щоб батько побачив його таким, оголошує себе загиблим. У той же час він змінює ім'я, надягає маску і починає писати картини, присвячені війні... В книзі Леметр не зраджує собі - героїв він описує як живих, змушує співпереживати їм і неодмінно шукати відповіді на запитання - це була випадковість або тонкий розрахунок?

 

"451° за Фаренгейтом", Рей Бредбері

Світова прем'єра відбулася 12 травня. Науково-фантастичний фільм за мотивами відомого твору зняв американський режисер Рамін Бахрані. Гай Монтаг - пожежник, що працює в загоні, який займається спалюванням книг. Такий указ уряду, який пропагує інтерактивне телебачення і нещадно знищує бібліотеки. Паралельно існує підпільний клуб, члени якого намагаються запам'ятати зміст цих самих книг, щоб зберегти їх, навіть якщо і не фізично. Одного дня Гай зустрічає дівчину з клубу і, спілкуючись з нею, починає сумніватися в правильності своєї роботи... Безсмертна антиутопія Бредбері, що принесла йому світову славу, вже була екранізована в 1966 році. Зараз у нас є можливість подивитися нову версію!

 

"Опівнічне сонце", Тріш Кук

Прем'єра в Україні - 7 червня. Мелодрама американського режисера Скотта Спіра з сином Арнольда Шварценеггера в головній ролі. 17-річна Кеті, яка страждає на рідкісне генетичне захворювання, через яке навіть невелика кількість сонячного світла являє для неї смертельну загрозу, ніколи не покидає свій будинок. Вірніше, раніше не покидала: на честь її повноліття батько дозволяє їй погуляти вночі. Дівчина бере улюблену гітару і відправляється на станцію метро. Саме там вона знайомиться з чарівним і веселим хлопцем на ім'я Чарлі. Життя дівчини змінюється - в ній з'являється любов, а також набагато більше ризиків ненавмисно побачити сонце. А що, якщо Кеті не встигне сховатися від ранкових променів після нічного побачення?

 

"Темні відображення", Олександра Бракен

Прем'єра в Україні - 2 серпня. Гостросюжетний трилер зняв американський режисер Дженніфер Ю за мотивами однойменної книги Александри Бракен. Невідомий вірус убив 98% американських дітей, а у тих, кому все-таки вдалося вижити, розвинулися надздібності. Тому уряд країни прийняв рішення зібрати їх в спеціальному таборі, позбавивши волі, звичного життя й індивідуальності. Шістнадцятирічна Рубі провела в цьому страшному місці останні 6 років свого життя, але їй все ж вдається втекти і приєднатися до групи таких же підлітків-втікачів. Куди вони прямують? Що шукають? І чи варта свобода тих жертв, на які заради неї потрібно піти?

 

"Мег", Стів Алтен

Прем'єра в Україні - 9 серпня. Кінострічка Джона Тартелтауба об'єднує в собі елементи бойовика, трилера, жахів і фантастики. Під час глибоководного занурення до Маріанської западини експедиція стикається з 25-метровим предком сучасної Білій акули, який вважався давно вимерлим. Мегалодон здатний відчути свою жертву за кілька миль, він змітає і трощить все, що зустрічається йому на шляху, будь то людина, тварина або судно... Роман Стіва Алтена витриманий в кращих традиціях жанру «екшн». Він визнаний бестселером за версією New York Times, а також гідним суперником вже класичним книгам «Парк юрського періоду» Майкла Крайтона і «Щелепи» Пітера Бенчлі.

 

"Метелик", Анрі Шарьер

Прем'єра в Україні 13 вересня. Кримінальна драма спільного виробництва Сербії, Чорногорії, Мальти і США, римейк однойменного фільму 1973 року, створеного за мотивами автобіографічної книги Анрі Шарьера. Двадцятип'ятирічний Анрі відбуває довічне ув'язнення за вбивство. На грудях у хлопця татуювання метелика, в зв'язку з чим він отримує прізвисько "Метелик". Зона знаходиться на віддаленому острові у Французькій Гвіані - звідти ще нікому не вдавалося втекти, але Анрі все одно не залишає надії це зробити. Він готовий пройти через неймовірні випробування, не боїться навіть загинути. І настільки нездоланне прагнення до свободи, помножене на інстинкт виживання, не може залишитися без винагороди ...

 

"Дівчина, яка застрягла в павутині", Давид Лагеркранц

Прем'єра в світі - 5 жовтня. Четвертий роман циклу «Міленіум» Стіга Ларссона про детектива-журналіста Мікаель Блумквіст і дівчині-хакера Лісбет Саландер, книжкова сенсація 2015 року. Ще в 2013 році видавництво Norstedts уклало з відомим шведським письменником і журналістом Давидом Лагеркранцом договір, надавши йому честь дописати останній, незакінчений роман Ларссона про «дівчині з татуюванням дракона». Давид очікування виправдав, розповідь вийшла настільки цікавою, що за її екранізацію взявся Голлівуд на чолі з режисером Феде Альварез. Фільм очікуйте восени, книгу купуйте вже зараз!

 

"Безгрішні", Джонатан Франзен

Прем'єра в світі - 14 листопада. Права на екранізацію останнього роману Франзена в 2016 році придбав американський телеканал Showtime. Зйомки 20-серійного серіалу почалися в 2017 році, а сам Джонатан взяв участь в проекті на правах одного з сценаристів. Сценарій повторює сюжет роману: 23-річна Піп живе з ексцентричною матір'ю, яка обожнює єдину дочку, але навідріз відмовляється сказати, хто її батько. Вона не вміє будувати відносини з чоловіками, не може розплатитися з навчальним боргом і навіть власне ім'я ненавидить. Але дівчина досить сильна, щоб продовжувати відважні пошуки самої себе в сучасному суспільстві, використовуючи всі його можливості і ресурси. Роман насичений особистими переживаннями, разом з тим він зачіпає такі важливі психологічні моменти як вплив часу, наслідки, усвідомлення і вміння скористатися моментом.

 

"Мері Поппінс повертається", Памела Ліндон Треверс

Прем'єра в Україні - 27 грудня. Американський пригодницький фентезі-мюзикл з Емілі Блант в головній ролі від режисера «Чикаго» та «Спогадів гейші» Роба Маршалла і кіностудії Walt Disney, сиквел кінострічки 1964 року. Дія сюжету розгортається в першій половині 1930-х, за часів Великої депресії в Великобританії. У центрі уваги знаходяться вже дорослі Джейн і Майкл, які переживають особисту втрату. Незабаром на порозі своїх колишніх вихованців з'являється загадкова няня Мері Поппінс. За допомогою своїх магічних здібностей Мері хоче допомогти родині Бенкс знову знайти радість і щастя...

 

"Як Грінч Різдво вкрав", Теодор Сьюсс Гейсел

Прем'єра в Україні - 27 грудня. Грінч постане перед глядачем у новому вигляді - приголомшливо барвистим мультиплікаційним героєм у популярному нині 3D-форматі. На жаль, автор казки не дожив до часу барвистих екранізацій своєї творчості, але з його розповідей поставлено величезну кількість радіовистав, мюзиклів і мультфільмів. Світ героїв дитячого письменника настільки популярний, що в США є навіть цілий тематичний парк, який був створений за мотивами його малюнків. Одним словом - читайте, дивіться, порівнюйте і... насолоджуйтеся!

Читайте також