Книги, з яких би можна було зробити шедевральні фільми

фото ілюстративне

Написання однієї книги іноді займає у автора десятиліття. Але ще більше часу потрібно, щоб літературний шедевр перетворився в кінострічку! На жаль, на екранах сьогодні багато блокбастерів, римейків і сіквелів, і в той же час так мало дійсно захоплюючих екранізацій зі змістом, знятих за мотивами фантастичних творів. Список найбільш підходящих, на наш погляд, докладаємо. Список склав сайт www.booklya.ua

 

"Нічне кіно", Маріша Пессл

Захопливий психологічний трилер, в центрі якого опиняється культовий режисер артхаусних фільмів жахів, який ось уже чверть століття не з'являється на публіці; його дочка, яку несподівано знаходять мертвою на покинутому складі і журналіст, що втратив практично все через особисту війну з режисером, але, тим не менш, охоплений жагою дізнатися правду, як же все-таки загинула красуня-піаністка Олександра, адже на самогубство, як уклала поліція, це мало схоже. Скотт не може залишатися осторонь і починає власне розслідування ... 

 

"Вокзал втрачених снів", Чайна Мьевіль

Цю фантасмагоричну книгу називають найкращим твором у жанрі стімпанк, і взагалі - найбільш чудовим і захоплюючим романом наших днів! Але це далеко не той роман, який можна почитати вдома - в тиші, за чашкою чаю. Більш підходящою обстановкою стане гучне кафе, з вікон якого видно мегаполіс, а за спиною відбуваються постійні рокіровки відвідувачів. Описаний в романі Нью-Кробюзон точно такий же! У ньому є сусідами безліч фантастичних істот, які експериментують з технікою, магією, жорстокістю, правдою, вигадкою і примарами нашої реальності - все це ви знайдете в історії людей, яких об'єднала біда, випадковість, творчість і прагнення вижити за будь-яку ціну.

 

"Запаморочення", Франк Тильє

Перший роман циклу «Сім смертних гріхів» оповідає про альпініста Жонатаном Тувьє та дивну ситуацію, в якій він опинився. Чи можна чимось здивувати або налякати людину, яка не один раз опинялася віч-на-віч з примхами природи, підкорюючи найвищі піки планети? Виявляється, можна - якщо помістити його в печеру з заваленим виходом, та ще й прикувати до скелі. Як він тут опинився? Хто ці двоє, що знаходяться поруч? Але головне питання звучить так: до якої міри розпачу і озвіріння здатна дійти людина, щоб вижити?

 

"Метро 2033", Дмитро Глухівський

Культовий мережевий роман уже відомий сотням тисяч інтернет-користувачів, тепер світ побачила паперова книга. У ній автору вдалося передати таку атмосферу підземного життя, яка вражає з самого початку, і не відпускає до кінця роману. У книзі розповідається про людей, які вижили після ядерної війни. Всі вони знаходяться в московському метро - найбільшому протиатомному бомбосховищі на Землі. Його станції перетворилися в міста-держави, а в тунелях панує тьма і мешкає жах. Але, звичайно ж, тут є і хоробрий головний герой, який повинен врятувати від страшної небезпеки «сусідів» по ??станції, а може бути - і все людство.

 

"Бункер. Ілюзія", Г'ю Гоуї

Новинка 2018 року! Захоплююча антиутопія, вперше перекладена на українську мову. Уявіть собі величезний бункер, закопаний глибоко під землею. Уявіть собі людей, які змушені виживати в ньому без можливості вийти назовні, адже зовнішній світ став небезпечним, а повітря - отруєним. У закритому ж просторі всі змушені підкорятися єдиним і часом вельми жорстоким законам. Але завжди існують ті, що сподіваються, мріять і вірять в неможливе. Вони небезпечні для інших, оскільки можуть заразити їх своїм оптимізмом. Їх потрібно карати. І зробити це легко, досить дати їм те, що вони хочуть - вийти назовні ... 

 

"Сильмариліон", Джон Рональд Руел Толкін

"Сильмариліон" - це справжній епос світу Толкієна, як епос Стародавньої Греції, Риму та Скандинавії. Це дивовижна історія світу: великого, величезного, всепоглинаючого, небаченого раніше, жахливого і прекрасного. Тут свої боги, народи, географія... Оживаючі під пером професора Толкін, легенди про них струмують подібно величним водам Сіріона або Геліона, рядки цього величного і прекрасного твори буквально пронизані натхненням, відвагою, ненавистю, смертю і любов'ю!

 

"Таємна історія", Донна Тартт

Дев'ятнадцятирічний Річард прибуває на навчання в коледж Хемпден у Вермонтесі з надією вибитися в люди завдяки престижній якісній освіті. Він навіть відразу знаходить для себе приклад для наслідування - п'ятірку студентів грецького факультету: чотири хлопця і дівчину. Всі вони настільки впевнені в собі, багаті, популярні і по-справжньому захоплені тим, що вивчають! Річард долучається до групи, перевівшись на їх факультет. Головний куратор і єдиний викладач курсу, Джуліан Морроу, з перших хвилин заволодіває симпатією Річарда, зачарувавши його, як і багатьох інших, своїми манерами, неперевершеним мистецтвом ведення бесіди, знаннями і харизмою. Пізніше він зіграє в цій історії роль першорядного значення. Але нове життя, таке яскраве і цікаве в самому початку свого зародження, приречене незабаром розсипатися в прах... «Таємна історія» - дебютна книга автора, робота над якою зайняла 7 років. Автор так піднесла свою розповідь, що в неї можна «зануритися» з головою, стати учасником подій, пережити почуття і відчуття героїв.

 

"Гіперіон", Ден Сіммонс

Книга захоплює з перших сторінок. Автор чудово описує світ майбутнього - з усіма його недоліками і пороками. Оповідання ведеться від імені головних героїв, кожен з яких розповідає свою історію. Сюжет тримає в напрузі до самого кінця, більш того, з кожною сторінкою стає все більш хитромудрим. Деякі історії сповнені моторошної невідомості, інші не обходяться без гумору. Ця книга - чудовий представник жанру наукової фантастики, вона безумовно не залишить нікого байдужим!

 

"В її очах", Сара Пінборо

Як вчинити жінці, що закохана в свого боса і в той же тісно дружить з його дружиною? Тим більше, що чоловік відповідає взаємністю. Серце підказує, що треба розрубати гордіїв вузол і різко порвати з обома. Жінка вже готова прийняти це рішення, як несподівано з'ясовується, що зразковий вигляд шлюб красуні подруги і її ідеального чоловіка-начальника насправді далеко не безхмарний. І чим більше спливає подробиць, тим більше лякає картина, і заплутана любовна історія перетворюється в кримінальну драму, фінал якої непередбачуваний... Неймовірно інтригуючий роман, що чимось нагадує за сюжетом всесвітньо відому "Зниклу" Гілліан Флінн.

Читайте також