Книгу спогадів рівнян про місто презентувала відома краєзнавиця

Відома рівненська краєзнавиця Галина Данильчук презентувала другу частину своєї книги – «Рівне у долях його мешканців». Загалом у збірці 29 нарисів – історії про корінних рівнян, які формували обличчя нашого міста в минулому столітті. Крім цього, у книзі зібрані розповіді мешканців колоритних вуличок та будинків, значна частина з яких у наш час розчинилася в процесі забудови міста.

На презентацію книги Галини Данильчук завітало чимало друзів авторки, колег-музейників та людей, які цікавляться історією свого рідного міста. Всі охочі ледь вмістилися в залі Рівненського обласного краєзнавчого музею, де і проходило знайомство зі збіркою.

Краєзнавиця розповіла, що робота над створенням другої книги була кропітка, але приємна. Це і розповіді очевидців, знайомства з цікавими людьми, а також трансформація цього спілкування у читабельний матеріал.

– Я не скажу, що 7 років пішло на книгу. Звичайно – на життя, на щодення, на роботу, на інші проблеми чи можливо проекти. Але між тим книга не покидала, бо це не захоплення, це частина життя. Ось це і була та мотивація створити, написати і віддати її в широкий загал, – зазначила Галина Данильчук.

Над редагуванням зібраного матеріалу Галині Данильчук допомагала працювати її донька Ірина. Розповідає, що обговорювали кожен нарис, кожне речення, аби читач зміг перенестися у минувшину максимально реалістично. Цікаво, що закінчується друга збірка розповіддю про пращурів Галини Данильчук – родину Луковських.

Друга книга Галини Данильчук «Рівне у долях його мешканців» вийшла накладом у 300 примірників. Вартість одного – 200 гривень. Стосовно можливості написання третьої збірки, то авторка такий варіант не виключає, додаючи: «Як бог дасть, так і буде».

Читайте також