Колекціонер штрафів: священнослужителя із Рівненщини оштрафували на 51 тис грн за п`яну їзду

У вересні цього року в селі Мнишин на Гощанщині правоохоронці зупинили водія автомобіля «Renault Kangoo». Керманич мав ознаки алкогольного сп’яніння – це підтвердилось і відповідним висновком.

Відомо, що водій – мешканець Колоденки та священнослужитель у Клевані. Він впродовж року двічі піддавався адміністративному стягненню за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у нетверезому стані).

У вересні – третій випадок. Нещодавно цю справу розглядали у судовому засіданні.

49-річний священнослужитель свою вину у вчиненні інкримінованого йому правопорушенні визнав та пояснив, що дійсно керував автомобілем за вказаних у протоколі обставин, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння. При цьому додав, що спочатку автомобілем керувала інша особа, а він сів пізніше з дозволу самих же працівників поліції, щоб загнати автомобіль на подвір`я.

Заслухавши обвинуваченого, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що в діях останнього наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП (втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані).

Окрім того, 11-го грудня минулого року священослужителя притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, за що до нього застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік.

1 червня 2021-го – чоловіка вже вдруге притягнули до адмінвідповідальності за п’яну їзду та призначили вже 20 400 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

24-го листопада 2021-го року священнослужителя також притягнули до відповідальності та призначили штраф у 51 тисячу гривень та 12 років 10 місяців і 20 днів (враховуючи попередні постанови).

До слова, окрім нетверезого водіння, чоловіка притягували до адміністративної відповідальності за неправильне перетинання перехрестя, будучи позбавленим права керування таки продовжував їздити транспортним засобом тощо.

Читайте також: У Рівному змінять схему руху транспорту та заберуть жовті маршрутки.

Читайте також