Коли чекати потепління: в Україні прогнозують заморозки на поверхні ґрунту

В Україні 9-10 травня переважатиме одноманітна погода без високих температур, у більшості областей — без опадів, подекуди можливі невеликі дощі та мокрий сніг.

Повідомляє Суспільне.

Як зазначила синоптикиня Українського державного гідрометцентру Наталія Птуха, на території України діє поле підвищеного тиску, антициклон, центр якого знаходиться на півночі й Україна наразі у його частині.

“У більшості областей, особливо у північних та центральних регіонах, переважатиме погода без опадів. Можуть бути дощі на Закарпатті, на високогір'ї Карпат може бути мокрий сніг. У південних та східних регіонах зменшується вплив антициклону, відповідно температура трохи вища. Але атмосфера не така стабільна — можуть бути невеликі дощі. Якісь фронти чи циклони на ці території не надходять”, — розповіла синоптикиня.

Повітряні потоки на території України переважатимуть північно-східні. З її слів, заморозки 9 і 10 травня зберігатимуться лише на поверхні ґрунту. У денні години синоптики очікують близько 9-16º, в нічні години — 1-6º, на південному сході — 3-9º.

“Стрімкого потепління і підвищення температури до омріяних 25º в метеорологічній перспективі не бачимо. З середини травня можуть надходити атмосферні фронти, циклон з півдня. У нічні години вже не буде заморозків, але вдень можливі опади, більше хмарності, тому температура буде підвищуватись до 20º”, — повідомила Наталія Птуха.

Синоптикиня зазначила, що після того, як пройдуть опади, температура почне підвищуватися. Аномально низьких температур у гідрометцентрі не зафіксували.

Читайте також